KARS Düzenleme Tarihi : 07 Ağustos 2020 23:41 Haber Girişi : 07 Ağustos 2020 23:42

Kars’ta Koronavirüs Denetimleri

Kars’ta Koronavirüs Denetimleri
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta Koronavirüs Denetimleri

Kars’ta Koronavirüs Denetimleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

COVID-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.

İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmekte.

Gelinen aşamada, son günlerdeki vaka sayıları da göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulması büyük önem arz etmekte olup, bu sebeple Vali Türker Öksüz’ün katılımıyla 6 Ağustos 2020 tarihinde ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla kapsamlı koronavirüs tedbirleri denetimleri yapıldı.

Kars’ta yapılan denetimlerde; 157 berber-kuaför-güzellik merkezi, 6 AVM ve AVM içi işletme, 259 ticari taksi, 1 pazar yeri, 320 toplu ulaşım aracı, 180 kahvehane-kıraathane, 2 hamam–sauna, 224 lokanta-restoran–kafe, 15 spor tesisi, 31 park ve piknik alanı, 17 konaklama tesisi, 11 çay bahçesi, 11 dernek lokali, 13 nikâh ve düğün salonu, 25 internet kafe-oyun salonu ve 236 cami denetlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirlerine titizlikle uyulması maske-mesafe-hijyen konusunda esnaflarımız ve vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla denetimlerimiz titizlikle sürdürülecektir.” denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.