Kars’ta Koronavirüs vakalarında son durum

Kars’ta Koronavirüs vakalarında son durum

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ta Koronavirüs vakalarında son durumu kamuoyuyla paylaştı.

Arslan ve Kılıç’ın yaptığı ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere tüm dünyada salgın haline gelen Corona Covid-19 virüs etkisinin sürdürmektedir. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de covid-19 virüsüne karşı çok ciddi bir mücadele yürütülmektedir. Ülkemiz covid-19 virüsüne karşı ortaya koyduğu başarılı mücadele yöntemiyle adından sitayişle söz ettirirken, diğer yandan yardım talebinde bulunan ülkelere yardım elinizi uzatmasıyla da büyük bir takdir toplamıştır. “Biz Bize Yeteriz” kampanyasıyla devlet millet el ele birlik ve beraberlik için de çok önemli bir dayanışma örneği sergilenmiştir.  Yine başta şehir hastaneleri olmak üzere tüm sağlık altyapısıyla ve kısa sürede sağlık alanında ihtiyaç duyulan ürünleri üretebilmesi ve özellikle yüksek teknolojik ürünler üretebilmesiyle, ülke olarak gelinen noktadaki yüksek kabiliyet ve kapasitenin varlığı açık bir şekilde ortaya konmuştur. Milletin zemininde yürüyen AK Parti hükümetlerinin, sağlık ve diğer alanlardaki başarılarının sırrı, iyi niyet ve samimiyet içinde büyük bir özveri ve gayretle çalışmada yatmaktadır.

Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi, Kars’ta da covid-19 virüsüyle amansız bir mücadele verilmektedir. İlimizde bu güne kadar 176 vaka tespit edilmiştir. Vefat eden insanımızın sayısı 7’dir. 60 hastamız hastanede yatarak tedavi görmektedir. Yoğun bakımda hastamız bulunmamaktadır. 109 hastamız taburcu olmuştur. 56 insanımız evinde ve 53 insanımız ise karantina yurdunda takip edilmektedir. Bu güne kadar yapılan toplam test sayımız ise 2145’tir.

Hemşehrilerimizin son zamanlarda tedbirleri biraz dikkate almamasının ilimizdeki vaka sayımızdaki kısmi artışın sebebi olduğunu düşünmekteyiz. Özellikle şunu belirtmek gerekir ki, vakaların %70’e yakınının büyük şehirlerden gelenlerin yakın çevresinde görüldüğü yapılan filyasyon çalışmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu itibarla da, uyarıların kesinlikle ihmal edilmemesi ve tedbirlere harfiyen uyulması hayati önemdedir. Güzel günler için sosyal hayatımızı kontrol altına almalıyız. Sağlık içinde güzel bir yaşam dileğiyle selam ve saygılar sunarız.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.