KARS Haber Girişi : 12 Kasım 2019 10:02

Kars’ta köylerde kış telaşı

Kars’ta köylerde kış telaşı
Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Küçük Boğaz Köyünde kış telaşı renkli görüntülere sahne oluyor.
Kars’ta köylerde kış telaşı Kars’ta köylerde kış telaşı

Kars’ta köylerde kış telaşı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Küçük Boğaz Köyünde kış telaşı renkli görüntülere sahne oluyor.

Gerekli onarım ve bakım çalışmaları tamamlanan tandırlarda ekmek pişiren kadınlar bir yandan da yastık ve yorganlar İçin yün çırptılar. Çeçil peyniri de hazırladıktan sonra yorgunluklarını da semaver çayıyla giderdiler.

Kış mevsiminin bu yıl geç gelmesi köylülere rahat bir nefes aldırdı. Köylerde artık yarım kalan işler tamamlanıyor. Hayvanlarını da ahıra sokmadan merada otlatma fırsatı bulan köylüler aynı zamanda da kış hazırlıklarını yapıyorlar. Ahırlarını, evlerini, kümesleri ve tandırları tamir edip eksikleri tamamlayarak kaşı daha rahat geçirmenin planlarını yapıyorlar.

Arpaçay’ın Küçük Boğaz Köyü’nde de benzer hazırlıklar yapıldı. Tandır geleneğinin devam ettirildiği köyde Yurdagül Demirel (43) da eşi ve çocuklarının da yardımıyla kış hazırlıklarını tamamladı. Yurdagül Demirel daha sonra tandırı yakarak ekmek pişirmeye başladı. Kışın en çok yaptığı işlerden biri olan ekmek pişirmenin neredeyse tarih olacağını söyleyerek, köyde çok fazla tandır kalmadığını söyledi. Kendisinin hayatı boyunca tandırda ekmek pişirdiğini belirterek haftada yaklaşık 2 defa tandır ekmeği hazırladığını kaydetti.

Yün çırpan, çeçil peyniri yapan Yurdagül Demirel, akrabalarıyla birlikte semaver çayı yaparak yorgunluğunu atmaya çalıştı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.