EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 01 Eylül 2020 00:02 Haber Girişi : 01 Eylül 2020 00:03

Kars’ta “Milli Eğitim Eylem Planı” semeresini vermeye başladı

Kars’ta “Milli Eğitim Eylem Planı” semeresini vermeye başladı
Kars’ta “Milli Eğitim Eylem Planı” semeresini vermeye başladı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta “Milli Eğitim Eylem Planı” semeresini vermeye başladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS’TA 2020 YILI LGS VE YKS’DE BAŞARI GELDİ

Kars Valisi Türker Öksüz’ün uygulamaya koyduğu “Milli Eğitim Eylem Planı” semeresini vermeye başladı. Önümüzdeki süreçte başarının daha da artması bekleniyor.

2020 Yılında gerçekleşen LGS sınavı ve YKS sonuçları açıklandı. Sonuçlar değerlendirildiğinde Kars’ta gerek LGS sınavında gerekse YKS’de başarı grafiğinin arttığı gözlendi.

Kars Valisi Türker ÖKSÜZ’ün talimatlarıyla Kars’ta 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan “Milli Eğitim Eylem Planı“ çerçevesinde yapılan çalışmalar sayesinde ilimizin LGS ve YKS sonuçlarında başarı çıtası yükseldi. Bu yıl sınava giren öğrencilere yönelik uygulanan eylem planı çalışmalarında il genelinde aylık periyodik olarak deneme sınavları gerçekleştirildi. Uygulamaya konulan plan kapsamında öğrencilerin okuma alışkanlıkları ivme kazandı ve bu durumun sınavda başarıyı artırıcı etkisi tespit edildi. Ayrıca okul-veli ilişkileri yönündeki rehberlik hizmetleri çalışmasıyla da öğrencilerin motivasyonu yükseltilmiş oldu.

Bu yıl yapılan LGS sınavı kapsamında Kars birincisi olan öğrenci Ankara Fen Lisesi’ni, il ikincisi ve il üçüncüsü olan öğrenciler ise Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni (proje okul) kazandı. İlimizde bulunan proje okullarının okula giriş başarı eğilimleri de yapılan çalışmaların etkisiyle artış gösterdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilimiz geçen yıla göre başarısını artırdı. İl birincisi öğrencimiz aynı zamanda Türkiye sayısal sıralamasında 526’ncı oldu. Bu öğrencimiz Hacettepe Tıp Fakültesi (İngilizce) bölümünü kazandı. Ayrıca il ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler de Hacettepe Tıp Fakültesi(Türkçe) bölümüne yerleştiler. YKS tercih sonuçları değerlendirildiğinde çok sayıda öğrenci, ülkemizin başarılı üniversitelerinin önemli bölümlerine yerleştiğini görüyoruz.

Bu başarının gerçekleşmesinde değerli okul yöneticilerimizin ve saygıdeğer öğretmenlerimizin çok büyük çabaları ve gayretleri bulunmaktadır. “Milli eğitim Eylem Planı” kapsamında yapılan çalışmalarla önümüzdeki eğitim ve öğretim yıllarında ilimizin başarısının artarak devam edeceği öngörülüyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.