KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 00:29

Kars’ta minik Kızılaycılar yetişiyor

Kars’ta minik Kızılaycılar yetişiyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta minik Kızılaycılar yetişiyor
Kars’ta minik Kızılaycılar yetişiyor Kars’ta minik Kızılaycılar yetişiyor

Kars’ta minik Kızılaycılar yetişiyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin korona salgını süreci, Ramazan ayı ve bayram boyunca yaptığı hizmetlerden etkilenen minikler Kızılay’ı ziyaret ederek hem bilgileniyorlar.

Son zamanlarda Kızılay Kars Şubesi’ni ziyaret eden çocukların sayısı artmaya başladı. Özellikle de “Evde Kal” sürecinde sokağa çıkma izni verilen günlerde aileleriyle birlikte yola koyuluyorlar. Park ve yeşil alanlarda oyun oynayan çocuklardan bazıları ise aileleri tarafından Kızılay’a götürülerek tanışmaları ve bilgi edinmeleri sağlanıyor. Kızılay’ı daha yakından tanımaları, hizmetleri yerinde görmelerini imkan verilen çocuklar aldıkları hediyeler ve gördükleri ilgiden memnun oluyorlar.

Ziyaretlerinde merak ettikleri soruları sormayı da ihmal etmeyen çocuklar, Kızılay’ın görevlerinin ne olduğunu, Kızılay’a neden kan bağışlandığını, Kızılay’ın yardımlarından istifade etmek isteyenlerin nasıl başvurmaları gerektiği gibi onlarca soru soruyorlar. Kızılay görevlileri de soruları cevaplandırarak bilgilendiriyorlar.

Çocuklardan bazıları da Kızılay logolu ve kalp şekilli maske istiyor. Görevliler de Kızılay amblemi yapıştırıp, kalp resimleri çizdikleri maskeleri çocuklara hediye ediyorlar. Hediye bununla da sınırlı kalmıyor. Kızılay’ın sokağa çıkma izin günlerinde aileleriyle birlikte parklara gidenler için hazırladıkları hediyeleri de armağan ediyorlar.

Türk Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, çocukların Kızılay’ı ziyaret etmesini önemsediklerini belirterek geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların bu ilgisi ve merakının daha kalıcı bir etki bıraktığını ifade etti. Ziyarete gelen çocuklara Kızılay’ın hizmetlerini tek tek anlatan Başkan Demir, Kızılay’ın hizmet mekanlarını da gezdirerek yerinde bilgi veriyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.