SON DAKİKA Haber Girişi : 13 Aralık 2019 00:40

Kars’ta Okul Servisleri Kontrol Edildi

Kars’ta Okul Servisleri Kontrol Edildi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Valiliği kontrolünde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması adına 346 personelin katılımıyla üç aşamalı olarak “Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması” yapıldı.
Kars’ta Okul Servisleri Kontrol Edildi

Kars’ta Okul Servisleri Kontrol Edildi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valiliği kontrolünde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması adına 346 personelin katılımıyla üç aşamalı olarak “Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması” yapıldı.

Bu kapsamda; 103 umuma açık yer, 25 park bahçe, 23 metruk bina, 62 okul çevresi, 122’si okul servisi olmak üzere toplam 741 araç kontrol edildi.

Kontroller neticesinde; 14’ü okul servisi ile birlikte 46 araca işlem yapıldi, 14 araç trafikten men edildi (1 okul servisi), 2 hacizli araç yakalandı ve toplamda 14.515 TL idari trafik cezası uygulandı.

 Uygulama kapsamında; 2.894 şahıs sorgulandı, 8 Yoklama/Bakaya Kaçağı, 1 yabancı uyruklu şahıs, 1 Hizmet Nedeni İle Görevi Kötüye Kullanma, 1 Görev Yaptırmamak İçin Direnme Suçundan olmak üzere toplam 11 şahıs yakalandı ve yakalanan 2 şahıs tutuklandı.

Uygulama kapsamında ayrıca 2 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet fişe ve 1 adet sustalı bıçak ele geçirildi ve ilgili şahıslara 6136 sayılı kanun muhalefetten işlem yapıldı. 1 ruhsatsız olarak çalışan kahvehane hakkında işlem yapıldı, kapalı alanda sigara içen şahsa 153 TL idari para cezası uygulandı.

Açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı,  asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir.” denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.