Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor)

Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor)

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü’nde (Yolaçan – Kamasor) 13 yaşındaki Emre Salgar isimli çocuğun hayvan sevgisi Türkiye’ye örnek oldu. Atıyla köyde tur atan Emre Salgar, evinin bahçesinde de kedi ve köpekler, tavuk ve horozlar, kazlar ve güvercinlere bakıyor. Hayvanları canı gibi seven, onları sevgisiyle büyüten Emre Salgar, atını ve köpekleri de sokaktan getirip sahiplendi. Boyunlarına sarılan, bakımlarını eksik etmeyen Emre’nin hayvan sevgi görülmede değerdi. Hayvanlara işkence edenlere de sitemde bulunan Emre, “Hayvanlarımıza canımız gibi bakmalıyız” dedi. Baba Nihat (48) Salgar da oğluyla gurur duyduğunu belirtti.

İl merkezine 10 km mesafedeki Cumhuriyet Köyü’nde çocuklar eğitimlerinden arta kalan zamanlarının büyük bölümünü hayvanların bakımıyla geçiriyor. Ardından da atlarına binerek köy gezisine çıkarak yorgunluklarını atıyorlar. Büyük ve küçükbaş hayvanlar, binek atları ve kümes hayvanlarının yanında evlerinde bekçilik yapan çoban ve bekçi köpüklerini de bakıp büyütüyorlar.

Arkadaşı Arda Yalgar “Tarzan” ismini verdiği atıyla geliyor ve Emre Salgar da “Alkız” isimli atıyla tura başlıyorlar. Karla kaplı köyün yollarından arazilerine kadar dolaşarak atlarına antrenman yaptırıyorlar. Her gün at binen Emre ve arkadaşı Arda köylülerin de takdirini topluyor. Köylüler gençlerin hem çalışkan hem de başarılı oldukları gibi hayvan sevgileriyle de gönüllerinde taht kurduklarını belirttiler.

SAHİPSİZ HAYVANLARI SAHİPLENİP BÜYÜTÜYOR

Emre Salgar’ın hayvan sevgisi küçük yaşta başlamış. Kuş ve köpek sevdası her geçen artarak büyümüş ve cins horoz, tavuk, kaz, güvercin ve at merakıyla devam etmiş. Emre’nin ön önemli özelliğinden biri de sahipsiz, çaresiz kalan hayvanları alıp evinin bahçesine götürerek bakıp, besleyip büyütmesi. “Alkız” ismini verdiği atı da sahipsiz şekilde yara bere içinde bulmuş. Eve götürerek ahıra aldığı ata aylarca bakarak sağlığına kavuşturmuş. Atın bakımı, beslenmesi, gezdirilmesiyle bire bir ilgilenerek sevgisini yansıtmış. Emre şimdi çok sevdiği ve yanından ayrılmadığı atına binerek keyifli yolculuklar yapıyor.

Emre atın yanında köpekleri de çaresiz halde bulup evine götürerek bakıp büyütmüş. Yanlarına her gittiğinde onları seven, onlarla konuşan Emre ortamı da neşelendiriyor. Babası Nihat Salgar’ın da desteği ile adeta hayvanat bahçesine çevirdiği evin bahçesinde bir o yana bir bu yana koşarak hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyor. Kümes hayvanlarıyla yakından ilgilenen onları da canı gibi seven Emre, hayvanların hepsine birer isim de vererek onlara isimleriyle sesleniyor.

DERSLERİNDE DE BAŞARILI

Emre Salgar, Merkez Cumhuriyet Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi. Geçtiğimiz yılı da teşekkür belgesi alarak tamamlayan Emre, uzaktan eğitimini de aksatmıyor. Hem ailesine yardım ediyor, büyükbaş hayvanların beslenmesinde ve bakımında babasına destek veriyor, hem bakımını üstlendiği diğer hayvanları yemliyor, süslüyor hem de boş vakti kalırsa at binerek arkadaşlarıyla vakit geçiriyor.

HAYVANLARI SEVELİM

Emre, hayvanlara şiddet haberlerini izlediğinde üzüldüğünü söyleyerek, “Ben hayvanlarımla konuşuyorum, onlara sarılıyor ve onları öpüyorum.. Onlar benim canlarım. Hayvan bakanlar böyle baksın. Yemeğini, suyunu aksatmasınlar. Onlara sevgileriyle yaklaşsınlar. 1 yıldır at biniyorum. İleri de hayalimde at binicisi olmak. Bu köyde en iyi ben ata bakarım. Bu hayvan sahipsizdi ben aldım baktım. Gelince ölüyordu baktım dirildi. Ben hayvanları çok seviyorum. Kuşları, atları, köpekleri, kazları, tavukları, horozları, güvercinleri hepsini seviyorum. Ben hayvanları seviyorum onlarda beni seviyor. Çok iyi anlaşıyorum. Ben onların hallerinden anlıyorum. Ben hayvanlara bakmaz isem onlar da beni sevmez. Hayvanlara eziyet etmesinler onlarda birer candır. Sahiplensinler. Ben atıma sahiplendim. Atımı dövüyordular ata binmiyordular. Geldiğinde her yeri yaraydı. Ben sahiplendim şimdi yaraları kalmadı. Hepimiz mutluyuz.” dedi.

Babası Nihat Salgar (48) da “Çok başarılı bir çocuk. Hayvanlara iyi bakıyor. Hayvan sevgisi bebekken vardı. Kuşları ve köpekleri çok severdi. Halen sevgisi aynen devam ediyor. 4 çocuğum var. Emre ikinci çocuğum. Sahipsiz hayvanları getirip büyütüyor. Onlara çok iyi bakıyor.” diye konuştu.

‘Tarzan’ isimli atına binen Arda Yalgar da Emre ile birlikte köyde vakit geçirmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 23 / 1 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 0

  • 23 / 2 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 1

  • 23 / 3 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 2

  • 23 / 4 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 3

  • 23 / 5 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 4

  • 23 / 6 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 5

  • 23 / 7 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 6

  • 23 / 8 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 7

  • 23 / 9 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 8

  • 23 / 10 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 9

  • 23 / 11 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 10

  • 23 / 12 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 11

  • 23 / 13 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 12

  • 23 / 14 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 13

  • 23 / 15 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 14

  • 23 / 16 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 15

  • 23 / 17 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 16

  • 23 / 18 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 17

  • 23 / 19 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 18

  • 23 / 20 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 19

  • 23 / 21 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 20

  • 23 / 22 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 21

  • 23 / 23 Kars’ta örnek hayvan sevgisi – Cumhuriyet Köyü (Kamasor) 22

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.