BÖLGE Haber Girişi : 05 Mayıs 2019 17:08

Kars’ta Poşet Tarlasına Üniversiteli Gençler El Attı

Kars’ta Poşet Tarlasına Üniversiteli Gençler El Attı
Kars’ta bir grup üniversite öğrencisi, kampüs yolu üzerinde adeta poşet tarlasına dönen boş arazide biriken poşet ve çöp yığınlarını tek tek elleriyle topladılar. Toplanan çöpleri belediyenin çöp arabasına da taşıyan öğrenciler çevre duyarlılıklarıyla büy

Kars’ta Poşet Tarlasına Üniversiteli Gençler El Attı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta bir grup üniversite öğrencisi, kampüs yolu üzerinde adeta poşet tarlasına dönen boş arazide biriken poşet ve çöp yığınlarını tek tek elleriyle topladılar. Toplanan çöpleri belediyenin çöp arabasına da taşıyan öğrenciler çevre duyarlılıklarıyla büyük takdir topladılar.

Yıldızkent sitesinin yanındaki boş arsadaki poşet tarlasını bir gurup hayvansever genç tertemiz etti. Sokak hayvanlarını besleme noktası olarak da kullandıkları boş arsanın atık poşetlerini ve çöplerini toplayan gençler, “Poşetler yalnızca doğaya ve insana değil hayvanlara da zarar veriyor. Üstelik hayvanlar çevreyi kirletmiyor, insanlar kirletiyor. Bu nedenle sokak hayvanlarına sahip çıktığımız için yapılan eleştirilere rağmen hem sokak hayvanlarına hem doğaya hem de şehrimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dediler.

“Doğayı sevip yeşili koruyalım”, “Sağlıklı yaşam sağlıklı çevreyle olur”, “Güzel bir çevre için el ele”, “İnsana saygısı olanın çevreye de saygısı olur”, “Yeşili sevelim sokak hayvanlarını ve doğayı koruyalım” ve “Duyarsız olma geleceğindir senin doğa” sloganlarıyla başladıkları bir temizlik çalışmasını daha başarıyla tamamlanın ayrıcalığını yaşadılar. Öğrencilerin mutlulukları adeta gözlerinden okundu. Temizliği bile güle oynaya yapan, şen şakrak hallerinden vazgeçmeyen, elleriyle çöp aldıkları için mutlu oldukları her hallerine yansıyan öğrenciler etrafı pis kokular yayan bir alana daha nefes vermenin hazzını yaşadıklarına da ifade ettiler.

Toplanarak poşetlenen çöp yığının alınması için belediyeye ait çöp sıkıştırma aracı geldi. Fedakar ve duyarlı öğrenciler bu defa elleriyle topladıkları çöpleri çöp abasına taşıdılar. Belediye işçileri ve öğrencilerin çöp taşımasına vatandaşlarda yardım etti. El ele verilerek temizlenen alan böylelikle nefes almış oldu.

Kafkas Üniversitesi İngilizce Dili ve Edebiyatı 3. Sınıf öğrencisi Giresunlu Medine Huçur, “Arkadaşlarımızla birlikte sokak hayvanlarını koruduğumuz, sahip çıkmaya çalıştığımız, beslediğimiz küçük bir kulübümüz var. Sokak hayvanlarını korurken Çevremizi de temizlemeye çalışıyoruz. Sokaklar sadece sokak hayvanlarını değil insanlarındır aynı zamanda. BU şehirde her şeyi birilerinden değil de kendimizde elimizi taşın altına koyarak, çevremizdeki çöpleri toplayarak kendimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için herkes için güzel bir ortam oluşturabiliriz. İnsan öncelikle evini temizlikle başlar sonra apartmanını temizler, etrafını temizler derken şehrin güzelleşmesini sağlar. Tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Herkes gördüğü çöpe alsa yada çöp atmazsa her şey çok daha güzel olur.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.