KARS Haber Girişi : 16 Temmuz 2020 01:59

Kars’ta şehit babasının talebine Vali talimatı

Kars’ta şehit babasının talebine Vali talimatı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta şehit babasının talebine Vali talimatı
Kars’ta şehit babasının talebine Vali talimatı

Kars’ta şehit babasının talebine Vali talimatı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. yıl dönümü etkinliklerinde düzenlenen şehitlik ziyaretinde bir şehit babası Dünyamalı Cengiz’in, şehitliğe giren çocukların bilinçsizce çevreye zarar verdiğini söylemesi üzerine Vali Türker Öksüz acilen önlem alınması ve yeni düzenlemelerin getirilmesi talimatını verdi.

Şehit Piyade Er Bülent Cengiz’in babası Dünyamalı Cengiz, Kars Valisi Türker Öksüz’ten, “Şehitlik içerisine giren çocuklardan çok şikayetçiyiz. Tel örgülerden Şehitlik içerisine giren çocuklar burada oyun oynayarak, ekili ağaçlara zarar veriyor. Şehitlik çevresinin düzenlenmesini ve çocukların içeriye girmemesini istiyoruz.” talebinde bulundu.

Vali Öksüz de İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Fatih Tekcan’a dönerek şehitliğin çocukların oynayacağı bir alan olmadığını iletti. Şehitlik çevresinin düzenlenmesi, güvenlik görevlerinin de bu konuda uyarılmasını isteyen Vali Öksüz, çevrenin yeniden düzenlemesi, çocukların girdikleri korkulukların yapılması ve şehitlikte sürekli bir görevlinin bulundurulması talimatını verdi.

Vali Öksüz ayrıca, Şehitler Müzesinin ne zaman restore edileceğini de sorarak, çalışmaların acilen önce başlatılmasını ve 15 Temmuz Şehitleri için de bir bölüm ayrılmasını istedi. Çalışmaların 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığından da koordineli yürütülmesini isteyen Vali Öksüz, şehitliğe gerekli önemin verilmesi gerektiğini kaydetti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.