KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 23:29

Kars’ta tatlı su kefallerinin büyüleyen yolculuğu

Kars’ta tatlı su kefallerinin büyüleyen yolculuğu
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta tatlı su kefallerinin büyüleyen yolculuğu
Kars’ta tatlı su kefallerinin büyüleyen yolculuğu Kars’ta tatlı su kefallerinin büyüleyen yolculuğu

Kars’ta tatlı su kefallerinin büyüleyen yolculuğu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta tatlı su kefallerinin yumurtalarını bırakmak için Kars Çayı üzerindeki HES Barajının azgın sularına karşı verdikleri zorlu yolculuk ilginç görüntüler oluşturdu.

Tatlı su kefallerinin her yıl Haziran ayında başlayan yolculukları bu yıl birkaç gün önce görüldü. Kars Çayı’nın geçtiği Dereiçi mevkiindeki HES Barajının azgın sularına karşı verilen mücadele ilgiyle izlendi. Binlerce tatlı su kefali yumurtalarını bırakmak için akıntıya karşı yol alarak yumurtalarını bırakacak güvenli yerlere çıkmaya çalışıyor. Bu yolculuk hiç de kolay olmuyor. Yaklaşık 5 metre yükseklikteki beton seti aşmak zorunda kalan balıkların verdiği mücadelede buya kapılan balıklar tekrar tekrar akıntıya karşı yüzmek zorunda kalıyor. Bunu da bıkmadan defalarca yapıyorlar. Havalanıp suya dalan balıkların üreme dönemi nedeniyle akarsularda yaptıkları geri göç sırasında zaman zaman kazalarda yaşanıyor. Balıklardan bazıları kayalara çarpıp sendeliyor.

Balıkların suyun akışının tersine gerçekleştirdiği ölümüne yolculuğu devam ediyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.