KARS Düzenleme Tarihi : 10 Aralık 2020 17:11 Haber Girişi : 10 Aralık 2020 17:12

Kars’ta “Temiz Çevrem

Kars’ta “Temiz Çevrem
Kars’ta “Temiz Çevrem" Kampanyası KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta “Temiz Çevrem" Kampanyası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Belediye Başkanlığımızca özellikle pandemi döneminde yoğunlaştırdığı temizlik, dezenfeksiyon ve çöp toplama faaliyeti aynı titizlikle yürütmeye devam etmekteyiz.  Kars Belediye Başkanlığı olarak günlük ortalama 40 ton çöp topluyoruz.

Çöp toplama çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızın bize en fazla talebi; yere atılan , yol kenarları ve konteyner yanına bırakılan, çevre ve insan sağlığı açısında risk oluşturan çöplerdir.

TEMİZ ÇEVREM KAMPANYASI İLE

“Gelecek Nesillere Bırakacağımız En Güzel Miras Temiz Bir Çevredir.” anlayışıyla kentte yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretme anlayışıyla hareket etmekteyiz, çöplerin daha hızlı toplanması amacıyla ‘TEMİZ ÇEVREM’ kampanyası kapsamında çöp saati uygulamasını hayata geçirdik.

Buna göre belediyemiz tarafından vatandaşlara, halk sağlığını korumak ve çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için çöplerini; AKŞAM 18.00 - 20.00 saatleri arasında çıkarmalarına özen göstermeleri ve çöplerini çöp kutusuna atmaları konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz.

GELECEK NESİLLERE BIRAKACAĞIMIZ EN GÜZEL MİRAS TEMİZ BİR ÇEVREDİR...

Vatandaşlarımızın çöplerini çöp konteynerlerinin çevresine atmak yerine, içerisine atmaları konusunda daha hassas davranması gerekmektedir. Doğayı birçok canlı türüyle birlikte paylaştığımızı unutmadan, başkalarına zarar vermeden, çevreyi kirletmeden yaşamayı sürekli bir davranış haline getirmeliyiz. Kent hepimize aittir, tabiat herkesin ortak varlığıdır. Serhat Şehri Kars bizim evimizdir ve biz evimizde komşularımıza, kuşlara, kedilere, ağaçlara hak ettikleri saygıyı gösteren bir toplum olmalıyız.

Belediye Başkanlığı olarak toplumun bu kampanyaya duyarlılık göstermesini bekliyoruz; uymayanların ise vatandaşların belediyemizin destek hattı olan 444 11 73'e bildirmelerini rica ederiz. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza ayrıca cezai işlem uygulanacaktır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.