KARS Haber Girişi : 06 Temmuz 2020 22:47

Kars Tarım Şehri Olacak

Kars Tarım Şehri Olacak
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Tarım Şehri Olacak

Kars Tarım Şehri Olacak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, yaptıkları açıklamada Kars7ın tarım şehri olacağını söylediler.

Açıklama şöyle:

Ülkemizin önemli tarım ve hayvancılık şehirlerinden bir olan Kars’ta, hayvan varlığımızın ihtiyacı olan yem bitkilerimizin üretimini artırmak amacıyla her geçen gün yeni barajlar ve sulama sistemlerimizi devreye alıyoruz. Bunlardan biri de Arpaçay Ovası Sulamasının 2. Kısımıdır. Bu sulama ile insanlarımızın üretiminde artış kaydedilecek, geliri artacak ve dolayısıyla da refah seviyesi yükselecektir.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğünde bulunan “Arpaçay Ovası sulaması 2. Kısım Tamamlama” işinin, 11.400 ha’lık sulama sahasının sulamaya açılabilmesi ve ne kısa zamanda faydaya dönüştürülebilmesi için işin kalan imalatlarının ihalesi yapılmıştır. İhalenin keşif bedeli 12.000.000 TL’dir.

Ülkemizdeki sulanabilir arazilerin suya kavuşturulması noktasında göstermiş oldukları duyarlılıkları nedeniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürümüze ve DSİ 24. Bölge Müdürümüze teşekkür ediyoruz.

Bu önemli yatırımın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.