Kars UMKE ve 112 ekipleri deprem bölgesinden döndü

Kars UMKE ve 112 ekipleri deprem bölgesinden döndü

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

HER BİRİ BİR HAYAT KURTARMAK İÇİN BİR ENKAZIN BAŞINDAYDI

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 sağlık ekipleri, Elazığ’daki depremde katıldıkları kurtarma ve ilk yardım çalışmalarını tamamlayarak Kars’a dönüş yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın talimatları, Kars Valiliğinin koordinesinde 15 UMKE, 15 sağlık görevlisi toplam 30 personel 3 UMKE aracı, 1 hizmet aracı, 5 ambulansla, 2 adet şişme sahra hastanesi ile birlikte 24 Ocak günü saat: 23.00’de Elazığ’a hareket etti. Saat: 03.25’de Elazığ’a varış yapan Kars ekibi kurtarma ve ilk yardım çalışmalarına katıldı.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Tahsin Ulu ve UMKE sorumlusu Soner Gül öncülüğündeki Kars ekibi koordineli şekilde çalışarak enkaz altında kalanları kurtarmak için büyük çaba harcadılar. Her biri bir hayat kurtarmak için bir enkazın başındaydı.

Elazığ’daki çalışmalarını başarıyla tamamlayan UMKE ve 112 sağlık ekipleri 9 araçla birlikte bugün (26 Ocak 2020) saat: 01.30 sıralarında Kars’a döndüler.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Tahsin Ulu, afet bölgesinde gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı tüm ekibe teşekkür etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.