Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu

Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Vali Türker Öksüz, daha sonra Kars’tan Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde arama-kurtarma faaliyetlerine katılan AFAD personeli ile bir araya geldi. AFAD ekibinin deprem bölgesinde yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür eden Vali Öksüz, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

VALİ ÖKSÜZ, MEMLEKETİ ELAZIĞ ADINA KARS AFAD EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Kars Afet ve Acil Yardım Durum (AFAD) Bölge Lojistik Deposundan 2 tır yaşam malzemesinin Elazığ’a gönderilmesinin ardından İl Müdürü Oktay Ayğan ve AFAD ekibi ile sohbet eden Vali Öksüz, emeklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Kendisinin de Elazığlı olduğunu hatırlatan Vali Öksüz, AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan ve ekibini yapıtları özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak, insan hayatını kurtarmak için verilen anlamlı mücadelenin değerinin hiçbir şekilde tarif edilemeyeceğini söyledi.

Deprem sırasında oluşan felaketi yaşayan insanlar için yapılan mücadelenin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Vali Öksüz, “Elazığ ve Malatya’da deprem sonrası tüm ülke tek yürek oldu ve büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Bu dayanışma artarak aynen devam ediyor. Elazığ halkı insan sevgisi ve güzel ahlak ile doludur. Elazığ ve Malatyamız da bunu gördük. Memleketim olduğu için de söylemiyorum. Elazığ halkı misafirlere karşı son derece sevgi ve saygı doludur, elindekini her kesle paylaşır. Hem vali olarak hem de bir Elazığlı olarak özverili çabalarınızdan dolayı Kars halkına ve AFAD ekibimize teşekkür ediyorum.”dedi. 

DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARI, SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile birlikte Elazığ’da kurtarma çalışmalarına katıldığın da hatırlatan Vali Öksüz, “Tabiki halkımız büyük bir felaket yaşadı. Her türlü etkilendim. Acı bir tarafa Ülkemizin her tarafından gelen her kes canla başla koşturuyor ve fedakârlıkla çalışıyor. Gerek AFAD ve gerek bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarında çok ciddi ve sistematik bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımızın talepleri anında alınıyor ve değerlendiriliyor. Tahminlerin ötesinde deprem bölgesinde yaralar satılacak. Allah tüm ülkemizi benzer felaketlerden korusun. 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen büyük bir deprem yaşadık. Hem can kaybı hem de çok hasar meydana geldi. Devletimizin tüm birimleri hasar gören binalar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Olası artçı depremler içinde önlemler alınıyor. İnsanlarımızda duruma alıştı ve artık ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.” diye konuştu.

AYĞAN “EKİBİM, ACI VE TATLI ANILAR YAŞADI”

Kars AFAD Müdürü Oktay Ayğan da deneyimli Kars ekibinin arama ve kurtarma çalışmaları sırasında bir kişiyi canlı olarak göçük altından kurtardıklarını ama maalesef 5 kişinin de cansız bedenini çıkardıklarını söyledi. Birçok enkaza da öncü olarak müdahalede bulunduklarını da açıklayan Müdür Ayğan, “AFAD Bakanlığımız da ekibimizi arayarak teşekkür etti. Ekibimizin acı ve tatlı anıları birlikte yaşadı. Elazığ halkı bizi bağrına bastı. Evlerini bize açtılar. Vatandaşlar bizden bir şeyler istemek yerine bizim ne istediğimizi sordular. Tüm ekibim azim ve kararlılıkla çalıştı. Ekimim deprem yerine vardığında kendi giysilerini depremzedelerle paylaştı. Acıyı ve mutluluğu bir arada yaşamanın tarifi zordur” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 9 / 1 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 0

  • 9 / 2 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 1

  • 9 / 3 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 2

  • 9 / 4 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 3

  • 9 / 5 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 4

  • 9 / 6 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 5

  • 9 / 7 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 6

  • 9 / 8 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 7

  • 9 / 9 Kars Valisi, deprem bölgesinden dönen AFAD ekibiyle buluştu 8

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.