Kars Valisi Türker Öksüz, Koronavirüs’te son durumu açıkladı

Kars Valisi Türker Öksüz, Koronavirüs’te son durumu açıkladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

VALİ ÖKSÜZ: YOĞUN BAKIMDA ENTÜBE EDİLEN HASTAMIZ BULUNMUYOR

Kars Valisi Türker Öksüz, Koronavirüs (COVİD-19) salgınında gelinen son noktayı kamuoyuyla paylaştı. Kars’ın bu süreci sıkıntısız geçirdiğine dikkat çeken Vali Öksüz, herkesi maske, sosyal mesafe ve el temizliği konusunda uyararak “Rehavete kapılmamamız lazım” dedi. Kars halkına süreçte gösterdikleri dikkat nedeniyle de teşekkür eden Vali Öksüz, “Sıkıntı bitmiş değil, lütfen önlemlerimizi sürdürelim” çağrısında bulundu.

Vali Öksüz, “Uzun bir süredir bu bulaşıcı hastalıkla mücadele ediyoruz. tüm dünya mücadele ediyor bizde ülke olarak mücadele ediyoruz. B u konuda ülke olarak çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Ülke olarak hakikaten bu süreci en az hasarla atlatıyoruz ve en sağlıklı biçimde de yönettik. Kars’ta biz, gerek pandemi kurulumuz gerekse İl Hıfsı Sıhha kurulumuz aracılığıyla bu süreci yönetmeye çalıştık. Önemli kararlar aldık ve bunları uyguladık.” dedi.

Gelinen noktada bu virüsün etkisinin tam olarak bitirildiğini söylemenin mümkün olmadığını belirten Vali Öksüz, o yüzden de Kars’ta yaşayan tüm hemşehrilerine çağrıda bulunarak, “Hiçbir zaman bu konuda rehavete kapılmamamız lazım. Maske, mesafe ve temizlik kuralları çok önemli. Özellikle kalabalık mekanlardan kaçınmamız lazım. yapacağımız faaliyetlerde, etkinliklerde mutlaka mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymamız lazım.” çağrısında bulundu.

“Şehir olarak iyi bir durumda olduğumuzu ifade edebilirim” diyen Vali Öksüz, “Ama bu iyi durumda olma halimiz bizi rehavete sürüklemesin aksi takdirde vakaların sayısı da  bir anda artış görebilir. Bunun tekraren ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Karslılara süreçte gösterdikleri dikkat nedeniyle teşekkür eden Vali Öksüz, şunları söyledi:

“Bu süreçte KarS’ta yaşayan herkes kurallara uyum gösterme yönünde büyük bir uyum sergiledi. Aldığımız kurallara da uydular. Bu da Kars olarak bu mücadelede bizim başarımızın önemli etkenlerinden birisi oldu. Bundan sonra da bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele bugün bitmiş değil. Evet hastanede şu anda yoğun bakımda entübe edilen hastamız bulunmuyor. Bu çok önemli bir gelişmedir. Ama rehavete kapılırsak yoğun bakıma entübe edilen hasta sayısına ulaşabiliriz. O yüzden herkes dikkatli olmak durumundadır. Özellikle maske yasağının olduğu şehrimizin belirli noktalarında, kalabalık yerlerinde, en işlek caddelerinde, sokaklarında mutlaka maske kuralına uyalım. Diğer iş kollarında da belirlenen kurallarımız var. Vatandaşlarımızın ve işletme sahiplerinin de bu kurala uyması lazım. kuaförlerimiz, yeme içme mekanları, spor ve oyun salonları, internet kafeler gibi bütün bu iş kollarının sahiplerinin buralarda bu hizmetlerden yararlanan herkesin belirlenen kurallara uyması gerekiyor. Aksi takdirde hem idari yaptırım uygulamak zorunda kalıyoruz hem de vaka sayılarında artış olma ihtimali doğuyor. Onun için herkesi kurallara uymaya davet ediyorum”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.