KARS Haber Girişi : 02 Aralık 2019 16:51

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Dünya Engelliler Günü Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Dünya Engelliler Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Öksüz’ün mesajı şöyle:

Engellilik; sadece engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendiren bir sağlık sorunu olmayıp, sosyal boyutlarıyla da tüm toplumu, tüm insanlığı yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren toplumsal bir konudur.

Tüm vatandaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden, mevcut imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılmaları, devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır.

Geleceğe güvenle bakan güçlü ve sosyal bir toplum olmak için engelli vatandaşlarımızın herhangi bir eksiklik hissine kapılmalarına müsaade etmeden, sorunlarını çözme ve taleplerini cevapsız bırakmama gayreti ile çalışmaktayız.

Engelli vatandaşlarımıza eğitim, istihdam, erişilebilirlik, ulaşım, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde pozitif ayrımcılık yapılmakta, duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edilmektedir.

Ekonomik destek kapsamında engelli vatandaşlarımız ve yakınları 2022 Sayılı Yasa kapsamında yapılan maaş hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Evde bakım maaşı ile aileler, ekonomik olarak desteklenerek engellilerine evde bakmaları konusunda teşvik edilmektedir. İlimizde 2 bin 200 kişi “Evde Bakım Maaşı” hizmetinden yararlanmakta, bu vatandaşlarımıza aylık yaklaşık toplam 3 milyon TL ödeme yapılmaktadır. Evde bakımı mümkün olmayan engellilerimiz için Engelsiz Yaşam Merkezimizde 44 vatandaşımıza yatılı bakım hizmeti verilmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; engellerin hep birlikte çalışarak aşılacağı engelsiz bir dünya temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.