EĞİTİM Haber Girişi : 09 Mart 2018 10:01

Kars Valisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kars Valisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kars Valisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Bugün, kadın haklarının hatırlanması, sorunlarının çözümlenmesi ve kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi açısından oldukça öneme sahip olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur.

Dünyanın birçok ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen kadınlarımız için Ülkemizde, demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile birlikte kadın hakları konusunda önemli mesafeler alınmıştır. Kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesinden, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine, kız çocuklarımızın eğitiminden, aileyi korumaya kadar kadın hakları konusunda yapılan bu düzenlemelerle kadına karşı “pozitif ayrımcılık” anayasal bir ilke haline gelmiştir.

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile görüldüğü üzere ülkemizde de kadınlar şiddete maruz kalmaktadır. Hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarından bütün bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğunu özellikle belirterek, kadını ikinci sınıf gören geleneksel zihniyetin değişmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle de yüce İslam dininin kadına, özellikle de annelere verdiği önemi en güzel şekilde göz önüne sermiştir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.