EĞİTİM Haber Girişi : 07 Mart 2019 17:33

Kars Valisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kars Valisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kars Valisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bugün, kadın haklarının hatırlanması, sorunlarının çözümlenmesi ve kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi açısından oldukça öneme sahip olan 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü”…

Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlar, özellikle annelik sıfatı ile fedakârlığın ve özverinin sembolüdürler. Unutmayalım ki; bir toplumun uygarlık yolunda kadına gösterdiği gelişmenin, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir.

Ülkemizde kadınlarımıza hak ettiği değer her zaman verilmiştir. Kadına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda; kadına yönelik şiddetin önlenmesinden, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine, kız çocuklarımızın eğitiminden, ceza mevzuatlarından kadınlarımızı ve aileyi korumaya kadar birçok konuda düzenlemeler yapılmaktadır.

Bu bağlamda; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca, kamu politikalarına temel teşkil edecek ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik olarak eğitim, sağlık, ekonomi, yetki ve karar alma süreçlerine katılım, yoksulluk, medya ve çevre başlıklarını içeren “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı” ile yasal düzenlemeler yapılmıştır.

Ayrıca; farkındalık yaratma ve zihinsel dönüşüm, kadının güçlendirilmesi ve koruyucu hizmet sunumu, sağlık hizmetlerinin sunumu ve kurum-kuruluşlar arası işbirliği olmak üzere beş temel alanda iyileştirmelerin hedeflendiği “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” yürürlüğe konulmuştur.

İlimizde de “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı” ve “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” çerçevesinde gerekli çalışmalar ve uygulamalar yapılmaktadır.

Yüce dinimizin de, kadına büyük önem verdiğini görüyoruz. Dinimizde, tarihimizde ve kültürümüzde kadınlara her zaman değer ve önem verilmiştir. Mukaddes kitabımız Kur’ân-ı Kerim’de, farklı fizyolojik ve psikolojik yapıya sahip olan kadın ve erkekten biri diğerinden daha üstün veya birbirine eşit tutulmak yerine, birbirinin tamamlayıcısı kabul edilmiştir. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle İslam’ın kadına, özellikle annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamış, aile içinde karşılıklı saygı ve sevginin olması gereğini belirtirken de “Sizin en hayırlınız eşine ve çocuklarına karşı en hayırlı olanınızdır” buyurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyor; kadınların şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür daha güçlü oldukları mutlu ve huzur dolu günler diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.