EĞİTİM Haber Girişi : 04 Ekim 2019 16:13

Kars ve Sarıkamış’ın yaban hayatı çocuk kitabında toplandı

Kars ve Sarıkamış’ın yaban hayatı çocuk kitabında toplandı
KuzeyDoğa Derneği gönüllüleri Kars’ın ve Sarıkamış’ın yaban hayatının yer aldığı bir kitap yayınladı.
Kars ve Sarıkamış’ın yaban hayatı çocuk kitabında toplandı Kars ve Sarıkamış’ın yaban hayatı çocuk kitabında toplandı

Kars ve Sarıkamış’ın yaban hayatı çocuk kitabında toplandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KuzeyDoğa Derneği gönüllüleri Kars’ın ve Sarıkamış’ın yaban hayatının yer aldığı bir kitap yayınladı. Gönüllülerin ücretsiz hazırladığı kitap TANAP’ın sosyal sorumluluk projesi kapsamında basıldı. KuzeyDoğa Derneği tarafından okullarda düzenlenecek olan programlarda hem yaban hayatı anlatılacak hem de öğrencilere kitapları ücretsiz dağıtacak. İsteyen, KuzeyDoğa Derneği Kars Şubesi’nden de temin edebilecek.

KARS’TA ÇOCUKLAR DOĞA SEVGİSİ VE YABAN HAYATI SEVGİSİ İLE BÜYÜYECEKLER

Konuyla ilgili açıklama yapan KuzeyDoğa Derneği Başkanı Dr. Çağan Şekercioğlu, “KuzeyDoğa gönüllülerimiz bize çok güzel bir katkıda daha bulunarak yaban hayatının ve doğanın korunması üzerine Kars’a ve bölgeye özel bir çocuk kitabı hazırladılar. TANAP Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında da bu kitap yayınlandı. Kitabı hazırlayan gönüllümüz Rita Golden Gelman. İngilizce’den çevirinde Bezen Balamir isimli gönüllümüz. Editör ise KuzeyDoğa eski çalışanlarımızdan Önder Cırık. İllustrasyon ise yine bir göllümüz Elif Avşar yaptı. Bunu hiçbir ücret almadan yaptılar. Baskı ücretini ise TANAP karşıladı.” dedi.

Şekercioğlu ayrıca, “Kars ve çevresindeki kurtlar, baykuşlar, leylekler, kartallar, tilkiler, boz ayılar, kuşlar, vaşaklar, tavşanlar var. Genel olarak Kars ve Sarıkamış’ın yaban hayatı odaklı bir çalışma. Yaban domuzu, porsuk, boz ayı gibi bölgemizde görülen yaban hayatı kitapta yer alıyor. Biz bunları ücretsiz olarak çocuklarımıza dağıtıyoruz ki onlarda yaban hayatıyla ilgili, doğa korumayla ilgili bir bilinç oluşsun. Kars’a özgü, Doğu Anadolu Bölgesi’ne özgü yaban hayatı türleri de bu bölgenin türleridir. Bu kitapla genç arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz, bilinçlendireceğiz ki onlarda KuzeyDoğa Derneği gönüllüsü olsun, çevre gönüllüsü olsun, yaban hayatı gönüllüsü olsun. Bu kitap zaten çok genç yaş gurubuna yönelik kitaptır. Böyle küçük yaşlarda bu bilinci kazanmalarını ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bu bilincin çocuk yaşta kazandırılmasının önemine de vurgu yapan Şekercioğlu şunları söyledi:

“Çocuklar bu alanda en önemli gruptur. Bu bilinç bir çok çocukta zaten var. Doğa merakı, doğa sevgisi çocuklarımızda var. Benim de çocukluğumda vardı. 4 yaşında ben hayvanları araştırmaya, ilgilenmeye başladım. Öldürmeden yakalayıp, bakıp, doğaya bırakmaya başladım. 4 yaşında hayvan yakalıyordum. 44 yaşında halen hayvan yakalıyorum. Bunu bir kariyere bile dönüştürdüm. Bunun da olmasının sebebi ailemin bunu teşvik etmesi, hocalarımın, öğretmenlerimin teşvik etmesi oldu. Yani bu bilinç zaten bir çok çocukta var. Bunu teşvik edersek çok daha genç arkadaşımız biyolog olacak, bilim insanı olacak, çevreci olacak, ekolog olacak, doğa korumacı olacaktır. Bu kitabın amacı da bu bilinci teşvik etmek ve geliştirmek. “

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.