KARS Haber Girişi : 21 Ekim 2019 00:48

Kars Zekibey Süt TÜYAP fuarında

Kars Zekibey Süt TÜYAP fuarında
Özyılmaz Ticaret Zeki Bey Süt Bal ve Kaşarcılık, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından Erzurum'da düzenlenen fuara katıldı
Kars Zekibey Süt TÜYAP fuarında

Kars Zekibey Süt TÜYAP fuarında

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Özyılmaz Ticaret Zeki Bey Süt Bal ve Kaşarcılık, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzurum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Erzurum Aşçılar Derneği KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER Gıda, İçecek Ürünleri, Yöresel Ürünler, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı’na katıldı.

16 – 20 Ekim 2019 tarihlerinde TÜYAP Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuara katılan Özyılmaz Ticaret Zeki Bey Süt Bal ve Kaşarcılık, Kars’ın meşhur kazı, balı, grayvyeri, çeçili,kaşarının yer aldığı süt ve süt ürünlerini tanıttı.

Erzurum’da bu yıl ilk kez düzenlenen ve zengin çeşitlilik çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimiz ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası olacak Fuar aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkanlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirmeyi hedeflemekte.

Fuarı kapsamında düzenlenecek olan Doğu Anadolu Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi`nde yerel üretimin desteklenmesi, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri koruması amacıyla Doğu Anadolu Bölgesi`ndeki coğrafi işaret tescil belgeli ürünler teşhir edilecek, Zirve`ye katılan ulusal ve yerel firmalar bir araya gelerek, ikili görüşme fırsatı yakalayacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.