KARSDAK’dan Ağrı Dağı Zirvesine 30 Ağustos “Zafer” Tırmanışı

KARSDAK’dan Ağrı Dağı Zirvesine 30 Ağustos “Zafer” Tırmanışı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) Spor kulübünden 12 sporcu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Ağrı Dağı’nın zirvesinde kutladı.

10 erkek 2 kadın sporcu 28 Ağustos’ ta 3200 rakımlı kampında 29 Ağustos’ta 4200 rakımlı kampında kaldıktan sonra 30 Ağustos gece saat 01.00’da kafa fenerleriyle 4 saatlik yürüyüş sonunda 5137 rakımlı zirveye ulaştılar.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını zirvede anarak başarılı bir şekilde faaliyeti tamamlamanın haklı gururunu yaşadılar.

KARSDAK Başkanı Özfer Koçak, “Türkiye’nin çatısı 5137 metreye ulaştık. Bu güzel bayramı KARSDAK ailesi zirvede kutladı. Tüm ailemize selamlar olsun. 12 sporcumuzla birlikte tırmanışı gerçekleştirdik. 30 Ağustos zaferinin kolay kazanılmadığını özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve KARSDAK ailesine armağan ediyoruz. Bu ülkenin kazanılmasında canlarını veren bütün şehitlerimize, emeği geçen bütün büyüklerimize ‘ruhları şad olsun’ diyoruz ve hepsinin önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.