Karslı İşadamlarıyla Kars36 Spor Kocaeli Buluşması

Karslı İşadamlarıyla Kars36 Spor Kocaeli Buluşması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ, İŞADAMLARINA KARS36SPOR’A DESTEK ÇAĞIRISI YAPTI

Kocaeli’nde Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAİSİAD) üyeleri ve STK temsilcileriyle bir araya gelindi.

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAİSİAD) organizasyonunda düzenlenen toplantıya; vali Türker Öksüz, 65.dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kars36Spor Başkanı Muharrem Yıldız, Karslı sanayici ve işadamları ile STK temsilcileri katıldı.

Kocaeli’nde bir otelde düzenlenen toplantıda Kars’ın kalkınması için yapılan çalışmalar ile BAL 3’üncü grupta şampiyonluk mücadelesi veren Kars36Spor’a destek verilmesi konuları değerlendirildi.

Vali Türker Öksüz, yaptığı konuşmada gurbette yaşayan Karslı hemşehrilerimizle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kars’ta yapılan proje ve yatırımları anlatarak, sanayici ve işadamlarını Kars’a yatırım yapmaya davet etti.

Vali Türker Öksüz, “ Devlet olarak, valilik olarak özellikle son yıllarda Kars’ımızın kalkınması için gerekli tedbirleri almaktayız. Planladığımız yatırımları, projeleri birer birer hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılığa dayanan ilimizin sahip olduğu tarih, kültür ve turizm potansiyelini gün yüzüne çıkararak tüm insanlığın hizmetine sunmak, ekonomik açıdan katma değere dönüştürmek ve turizm gelirlerimizi artırmak amacıyla valiliğimiz öncülüğünde ilgili bakanlıklarımızın destek ve katkılarıyla bazı projeler hazırladık. Kars bedesteni konak ve çevre düzenlemesi, Kars vadisi, Hulusi Aytekin caddesi sokak iyileştirilmesi, Kars kalesinin aydınlatılması ve çevre düzenlemesi, kent müzesi, yine Türkiye’de bir olacak peynir müzesi, ayrıca beylerbeyi sarayı, Muradiye ve Mazlumağa hamamları restorasyon projeleri ve birçok kültürel çalışmalarla, binlerce yıllık tarih ve kültür birikimi ile adeta bir açık hava müzesi konumunda olan kadim Kars şehrimizin hak ettiği noktaya geleceğine inanıyoruz. Bunların yanında; Sarıkamış kayak merkezinde Türkiye’de bir ilk olan kapalı sistem yeni telesiyejimizi hizmete sunduk. Kuyucuk kuş gölünü kurtarıyoruz. Kaşar peynirini marka yapmak istiyoruz, Kars balını ekonomik değere dönüştürmek için paketleme ve dolum tesisi planlıyoruz.” dedi.

Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunda seferlerin başladığını, yapımı devam eden ve önümüzdeki yıl hizmete girecek olan Lojistik Merkez, Organize Sanayi Bölgesi ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin tarım, hayvancılık ve ticaretimize büyük katkı sunacağını vurgulayan Vali Öksüz, “Ancak; her şeyi devletten beklemek de doğru değildir. Bu manada; yıllar öncesinden herhangi bir nedenle güzel Kars’ımızdan göçüp gurbete gelen, yaptığınız yatırımlarla bugün belli bir seviyeye gelmiş olan siz çok değerli sanayicilerimize, iş adamlarımıza da çok büyük görevler, sorumluluklar düşmektedir. Son yıllarda bazı gelişmeler olmakla beraber, sosyo-ekonomik, jeo-politik, siyasi vs. gibi her ne sebeple olursa olsun; bugüne kadar hak ettiği yere gelememiş olan Kars’ımız, sizlerden yatırım bekliyor. Uygulamadaki teşvik yasalarıyla siz değerli yatırımcılara çok büyük kolaylıklar ve avantajlar sağlanmıştır. Burada bulunan hemşehrilerimizin ekseriyetinin, belki de hepinizin baba ocağı olan Gazi Kars’ımızın yatırıma ihtiyacı var. Başta turizm ve hayvancılık olmak üzere belli başlı yatırım alanları sizleri bekliyor. Bu manada; ilimizde faaliyet göstermekte olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın çağrı ilanlarına kayıtsız kalmamanızı, sunulan imkânlarını değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Devlet olarak bizler, özel teşebbüs olarak da siz değerli sanayici ve işadamları sorumluluk almalı, Kars’ımız için elimizi taşın altına koymalıyız. Kars’ımızı ayağa kaldırmalı ve hak ettiği yere taşımalıyız. İlimizi önemli bir kavşak noktası ve cazibe merkezi haline getirmek hepimizin boynunun borcudur. Kars’a yapacağınız yatırımlarda her türlü yardıma hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Kars’ta gelecek var, şehrinize sahip çıkın, ruhuna dokunun. Kaybedecek zamanımız yok. Hayalimiz; Kars’ı yılda bir milyon turisti ağırlayan, tarihi eserleri restore edilmiş, Sarıkamış Turizm Merkezinin alt yapısı bitmiş, hayvancılıkta ülkemize birinci sırada katma değer yaratan, Ani’yi tüm insanlığın hizmetine sunmuş, peynirde kendi markasını yaratmış, Bakü-Tiflis-Kars ipek demir yolu ile Londra’nın Pekin’e ilimiz üzerinden bağlandığı bir demir yolu ağı kurulmuş, eğitimde kalitesini en üst düzeye taşıyan, alt yapı yatırımları tamamlanmış bir kenttir.” şeklinde konuştu.

Karslı sanayici ve işadamlarını Kars36Spor’a destek vermeye de çağıran Vali Türker Öksüz: “Kars’ımızı spor alanında Bal ligi 3’üncü grupta başarıyla temsil eden bir Kars36spor’umuz var. Biz Valilik olarak karınca kararınca da olsa elimizden geldiğince Kars36spor’umuzu profesyonel lige taşımak için uğraşıyoruz ve siz çok değerli hemşehrilerimizi de yanımızda görmek istiyoruz. Sizleri Kars36spor’umuza destek vermeye çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 5 / 1 Karslı İşadamlarıyla Kars36 Spor Kocaeli Buluşması 0

  • 5 / 2 Karslı İşadamlarıyla Kars36 Spor Kocaeli Buluşması 1

  • 5 / 3 Karslı İşadamlarıyla Kars36 Spor Kocaeli Buluşması 2

  • 5 / 4 Karslı İşadamlarıyla Kars36 Spor Kocaeli Buluşması 3

  • 5 / 5 Karslı İşadamlarıyla Kars36 Spor Kocaeli Buluşması 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.