EĞİTİM Haber Girişi : 01 Temmuz 2018 19:24

Karslı Nuriye Nine gençlere taş çıkartıyor

Karslı Nuriye Nine gençlere taş çıkartıyor
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Baykara Köyü’nde yaşayan 80 yaşındaki Nuriye Gül, sağlıklı ve mutlu yaşamıyla herkesi kendisine hayran bırakıyor

Karslı Nuriye Nine gençlere taş çıkartıyor

KAFKAS HABER AJANSI

-NURİYE NİNE: TEREYAĞI GİREN YERE DERT GİRMEZ

-SARI YAĞ YİYEN ADAM KUVVETLİ OLUR

-HARAM LOKMA YEMEDİM

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Baykara Köyü’nde yaşayan 80 yaşındaki Nuriye Gül, sağlıklı ve mutlu yaşamıyla herkesi kendisine hayran bırakıyor. Gençlere taş çıkartırcasına tırpan çeken ve tarla işlerinde çalışan Nuriye ninenin en büyük özelliği ise sürekli yürüyor olması. Oturmayı hiç sevmediği gibi dağlara bile tırmanan Nuriye Nine, sağlıklı yaşamasını tereyağına borçlu olduğunu ve hastane yüzü bile görmediğini söyledi.

Nuriye nine Baykara köyünün en sağlıklı, en renkli, en neşelilerinin en önde gelen ismi. Eşi vefat ettikten sonra oğullarıyla birlikte köydeki hayatını sürdürüyor. “7 yaşından beri kendimi bildim bileli hiç oturmayı sevmiyorum” diyen Nuriye nine bu yaşamıyla herkese örnek oluyor. Gençleri bile kendisine hayran bıraktığı gibi nasihatleriyle de yeni nesle annelik yapıyor. Dağ-taş, dere-tepe demeden hızlıca yürüyor. Tarla işlerinde de çalışan, tırpan sallayan Nuriye nine zaman zaman gençlerle güreş bile tutuyor. Çocuklar Nuriye ninenin gücüne hayran olduklarını belirterek kendisini hiç otururken görmediklerini ifade ettiler.

Margarin yağlardan hiç yemediğini sürekli tereyağı tükettiğini kaydeden Nuriye Gül, “Tereyağı giren yere dert girmez. Hür yaşadım, her şeyim hür oldu. Ben hep sarı yağ yiyorum, duru yağ yemem. Sarı yağ yiyen adam kuvvetli olur. Köyde sürekli yürüyorum, yaz aylarında tarla biçiyorum. At tırmığından hiç inmem. Tırpan bile biçiyorum.” dedi.

“Şimdiki gençler benimle yarışamaz.” diyen Nuriye nine gençliğin ele geçmez bir nimet olduğunu söyleyerek, “80 yaşındayım ama hiç haram lokma yemedim. 5 vakit namazımı da hiç eksiltmedim.” diye konuştu.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YÜRÜYÜŞÜNÜ EN ÖNDE TAMAMLADI

Geçtiğimiz Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşüne katıldığını da anlatan Nuriye Gül Sarıkamış anısını da “Ben yürüyüşe katıldığımda akrabalarımız benim bir araçla gitmemi istedi. Bende onlara ‘hayır ben sizden iyi yürürüm’ dedim ve yürüyüşü zorlanmadan tamamladım.” şeklinde anlattı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.