Karslı Yeter Nine’den Korona Virüs’e Karşı Örnek Davranış

Karslı Yeter Nine’den Korona Virüs’e Karşı Örnek Davranış

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın merkeze bağlı Oğuzlu Köyü’nde yalnız yaşan Yeter Gökçe (82), korona virüs nedeniyle yetkililerin “Evde Kal” uyarılarını dikkate alarak evinin eşiğinden bile dışarı çıkmıyor.

Çevresinde başka ev bulunmamasına rağmen kurala uyarak örnek bir davranış sergileyen Yeter Nine, “Jandarma gelip bizleri evimizden çıkmamamız konusunda uyardı. Bende evimden çıkmıyorum. Niçin çıkıp ceza ödeyeyim ki” dedi. Yeter Nine, “Evimden hiç çıkmıyorum. Çünkü korkuyorum. Evin önüne bile çıkamam. O zaman jandarma gelip beni götürür. Evim köyün dışında tek bende evde tek başınayım. Allah bu koranadan sizi saklasın bize bir şey olmaz. Sabah kalktığımda elimi ayağımı sabunluyorum, kolonya sürüp sonra gün boyu tek başıma oturuyorum. Allah ele ayağa düşürmesin. Bizler kurallara uymalıyız” dedi.

Çocukları köy dışında olduğu için evinde tek kalan 82 yaşındaki Yeter Gökçe’nın en büyük yardımcısı torunu Barış. Hafta bir defa köye gelen Barış, ninesinin ihtiyaçlarını hazırlayıp evine bırakıyor. Yakacak, tezek, odun, yiyecek ve kuru bakliyatını eve bırakan Barış köyden ayrıldıktan sonra bir daha ki gelişine kadar Yeter nine evden çıkma ihtiyacı da duymamış oluyor.

Ekibimize bir gazel okuyan Yeter Nine, “Ekin ektim evlek evlek / Dadandı kara leylek / Yeni şükür demiştim / Koymadı kahpe felek” manisini korona virüsüne gönderme yaptı ve “Bakın bu hastalık yolumuzu kesti. Allah imandan ayırmasın. Yaşlılar şehirlerde kurallara uymuyor ama ben burada uyuyorum. Ben zaten şehre gitmiyorum ki Allah’a şükür.” Diyerek ülkemize dua etti.

Oğuzlu köyünde ikamet eden İmran İkin (59) de korona virüs önlemlerini değerlendirdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.