GÜNCEL Haber Girişi : 16 Kasım 2018 10:49

KATSO ve İşkur İşbirliği İle MEGİP Hayata Geçiyor

KATSO ve İşkur İşbirliği İle MEGİP Hayata Geçiyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile İşverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere mesleki eğitim kurslarıyla teorik ve pratik eğitimlerin bir arada verileceği yeni bir sis

KATSO ve İşkur İşbirliği İle MEGİP Hayata Geçiyor

KAFKAS HABER AJANSI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile İşverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere mesleki eğitim kurslarıyla teorik ve pratik eğitimlerin bir arada verileceği yeni bir sistemi hayata geçiriyor.

TOBB ile imzalanan, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında iki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulanacak.

Program kapsamında İşverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yine işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetiştirilecektir.

Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde (en fazla 8 ay süreyle) düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara günlük 61,65 TL cep harçlığı ödenecektir. Ayrıca vatandaşların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanacaktır.

Kars İŞKUR Müdürü Yusuf BULUT konu ile ilgili Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU ile bir araya gelerek bilgilendirme yaptı. Bulut yapılacak çalışmalar ve işbirliği konularında KATSO Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU’na bilgi verdi.

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU ise “TOBB ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığının imzaladığı protokol ile vatandaşlara mesleki eğitim ile işverenlerin nitelikli insan kaynağına çözüm olmaya çalışacağız” sözlerine yer verdi.

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı ALİBEYOĞLU, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) Kars’ta, İşkur Kars İl Müdürlüğü ile yürüteceklerini belirterek “Protokol kapsamında vatandaşlarımız için duyuru yapacağız. İlgilenen, bir meslek sahibi olmak isteyen herkesin başvurularını alacağız. İşverenlerimizin talepleri doğrultusunda Meslek seçimleri için gruplara böleceğiz. Daha sonra gelen talepleri İşkur Müdürlüğümüz ile değerlendirdikten sonra sertifikalı kurslarımızı başlatacağız. Bu program kapsamında işverenlerimizin talep ettiği meslek kollarında gerekli teorik ve pratik eğitimlerini almış, işyerlerinde çalışmaya hazır meslek sahibi olmuş insanlar yetiştireceğiz” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.