KARS Haber Girişi : 11 Kasım 2019 20:35

Kocaleli’nde Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri

Kocaleli’nde Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri
Kocaeli’nde Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı (KAIV) tarafından Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri düzenlenecek
Kocaleli’nde Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri

Kocaleli’nde Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kocaeli’nde Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı (KAIV) tarafından Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri düzenlenecek. 14-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan tanıtım günlerine tüm hemşehriler davet edildi. Vakıf Başkanı Taner Sarıçayır, tanıtım günlerinin önemine değinerek bölgenin yöresel lezzetleri, folkloru, so6syal, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılacağını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Tanıtım Günlerine herkesi davet eden KAIV Başkanı Taner Sarıçayır, ülkemizin sınır kentleri Kars, Ardahan ve Iğdır’ın tanıtımını yapacakları için çok mutlu olduklarını söyledi. Organizasyona yoğun bir katılım beklediklerini de ifade eden Sarıçayır, ziyaretçilere, kazlı pilav, hangel, mantı, taş köfte gibi geleneksel yemeklerin hazırlanışının da öğreneceğini, kaşar, gravyer, Kars kazı, Ardahan balı, Iğdır kayısısı, Kağızman uzun elması gibi ürünlerin e stantlarda sergileneceğini, 500 kaz çevirmenin, 1 ton gravyerin ve 1 ton Kars kaşarının misafirlere ücretsiz dağıtılacağını kaydetti.

Etkinlikte halk ozanlarının yanı sıra sanatçılar Mehmet Akbulut, Aşık Maksut Feryadi ve Yudum’un da konser vereceğini belirten Sarıçayır, bölgeye özgü halk oyunları ekiplerinin de gösteri sunacaklarını söyledi.

Etkinlikte ayrıca, Kars Kalesi'nin 20 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğindeki maketi sergilenecek ve Sarıkamış Şehitleri ile ilgili temsili gösteriler de sunulacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.