GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ağustos 2019 21:51

Mahmut Esat Güven: Ülkemize, partimize, emeklerimize yazık

Mahmut Esat Güven: Ülkemize, partimize, emeklerimize yazık
Kars eski Milletvekili Mahmut Esat Güven’in, “Ülkemize, partimize, emeklerimize yazık” yazısı:

Mahmut Esat Güven: Ülkemize, partimize, emeklerimize yazık

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars eski Milletvekili Mahmut Esat Güven’in, “Ülkemize, partimize, emeklerimize yazık” yazısı:

Ak Partinin kuruluşunu sağlayan kadrolar, Fazilet Partili kadrolardır. Refah Partisinin kapatılması, yeni kurulan Fazilet Partisi hakkında kapatılma davasının açılması, teşkilatlardaki huzursuzluklar gibi birçok sebebin ardından parti içerisinde, "Yenilikçiler" denilen muhalif bir grup oluştu ve FP'nin kapatılmasından sonra bu grup Ak Partiyi kurmuş oldu. Kapatılma korkusu ile kurucu isimler her kesimden demokrat diyebileceğimiz isimlerdi.Parti herkese açıktı, partiye gelenleri biz kendimize benzetecektik. Ancak tam tersi oldu, biz dışarıdan gelenlere benzemeye başladık. Bizim mücahitler teker teker müteahhit oldular.Ortada ne dava kaldı, ne de bir şey..

Bu ara teşkilatları da, milletvekilliklerini de dışarıdan gelenlere verdik. (Bu mantığı halen anlamış değilim) Hemde bize küfür edenlere partiyi teslim etmiş olduk. Her seçim sonrası partideki yönetimleri ve vekilleri değiştirdik.Partiyi yeni bir ele teslim ettik. Maalesef gelen gideni arattı ve bugün parti tabanında ciddi rahatsızlıklar oluştu.

İstanbul Belediye seçimlerini kaybetmemiz bardağı taşıran son damla oldu.Geçmişte parti içerisinde yer alan ve partinin kurulmasında büyük emek sahibi birçok arkadaş seçimde alınan kötü netice sonrası bu durumu, yeni bir partileşmeye fırsat olarak değerlendirmiş oldular.

Partileri başarılı olur veya olmaz ayrı mesele... Ancak 17 yıllık bir iktidarın yıpranma payı var.Ülkenin ve bölgenin sorunları oldukça ağır. Bunun üzerine Ak Parti tabanı üzerinde kurulacak bir parti, seçimlerde Ak Partiye zarar verir, seçim kaybettirir. Tayyip Erdoğan bir yandan bu kopmaları önlemeye çalışıyor, diğer yandan da bu doğum olacaksa partinin selameti için ölü bir doğum olmasını arzuluyor. Bunun için erken kongreye gidiliyor. MKYK ve MYK'ya yazacağı isimlerle yeni oluşumların önünü kesmeye çalışıyor. Bence yeni bir Kongre yapıp, bazı isimlere partide görev vermekle veya takınılan sert üsluplarla bu sorun çözülmez.

Önce bu arkadaşlarla birlikte bir görüşme ortamı yaratılmalı.

Parti içindeki yaramaz unsurları ayıklamak bu ortamda mümkün gözükmüyor. Partinin kapatılması ve hemen akabinde başvuru yapılıp, aynı isimle ve bu arkadaşlarla yeniden partinin kurulması sağlanmalıdır. Ülkemizin iç ve dış sorunları beraberce masaya yatırılmalıdır. Anlaşılması mümkün olmayan bir durum yok. Çünkü bu arkadaşlar düne kadar birlikte çalıştığımız arkadaşlar. Kısa sürede uzlaşmaz fikirlerle ortaya çıkmaları mümkün değildir.Yeter ki kimse nefsini, ülke çıkarlarının üstüne çıkartmasın.

Ülkemize, partimize, emeklerimize yazık.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.