KARS Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 14:59 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 15:00

Murat Bakırhan’ın Gaziler Günü Mesajı

Murat Bakırhan’ın Gaziler Günü Mesajı
Murat Bakırhan’ın Gaziler Günü Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Murat Bakırhan’ın Gaziler Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Bakkallar Odası Başkanı Murat Bakırhan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bugün; milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, Cumhuriyetimizin sönmeyen meşalesi kahraman Gazilerimizin, şeref günü olarak kabul ettikleri Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla hayatlarını feda etmeyi göze alan kahraman gazilerimiz bu topraklardaki varlığımızın birer sembolüdür.

Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde millet olarak varlığımızı sürdürürken, onların emaneti olan bu topraklarda huzur içinde yaşamakta ve geleceğe güvenle bakmaktayız. Bu mukaddes emaneti hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere, gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak şehit ve gazilerimize vefa borcumuzdur.

Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize; geçmişte Malazgirt’te, Sarıkamış’ta, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da verilen var oluş mücadelesi ile yaşadığımız coğrafyada hayatta kalabilmek adına 15 Temmuz’u, yurt içinde ve yurt dışında verdiğimiz terörle mücadelemizi, Doğu Akdeniz’de emperyalist güçlere karşı verdiğimiz milli mücadele ruhunu iyi anlatmalı ve aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz.

Gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimiz tüm kurum-kuruluşları ve imkânlarıyla gazilerimizin saygınlıklarına yakışır imkân ve şartlara kavuşturulması, aziz şehitlerimizin emaneti olan yakınlarının sorunlarının çözümü adına yoğun gayret göstermektedir. Bu bağlamda; devletimizce özellikle son dönemde yapılan düzenlemelerle gazilerimiz ve şehit ailelerimize çeşitli haklar ve ayrıcalıklar tanınmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kazanmış oldukları şeref ve onura gıpta ettiğimiz tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.