SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 13 Ocak 2021 07:30 Haber Girişi : 14 Ocak 2021 19:26

Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey

Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey

Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey

 

 Huzurlu ve mutlu bir cinsel yaşam insan hayatı için mutluluk çubuğu önemli bir sağlık konusudur. İlişkileri sırasında sertleşme sorunu yaşayan kişilerin cinsel sorunlara çare olan ameliyatlar gerçekleşmektedir. Yoğun ve stresli geçen yaşam içinde erkeklerin yaşadığı en büyük sağlık sorunlarının başında sertleşme sorunu gelmektedir.  

Tıp literatüründe mutluluk çubuğu penil protezler olarak bilinmektedir. Bu işlem ereksiyon sorunu yaşayan erkeklerde cerrahi müdahale olmadan bazı haplarla giderilebilmektedir. Bu tedavi yöntemlerinden biri de vakum cihazlarıdır böylece iktidarsızlık yaşayan erkekler bu sorununa rahatlıkla cevap bulabilmektedirler. Ülkemizde cinsel sorunlara cevap veren tedavi yöntemleri mevcuttur. Hastaların geri dönüşü olmayan bu yöntemleri uygularken mutlaka doktorlarıyla detaylı bir şekilde konuşup bilgi almaları gerekmektedir.

Kaç Çeşittir?

Penis ameliyatı sırasında penis içindeki sünger şeklindeki doku 1 saat süren ameliyat sonrasında sert ve değiştirilen silindirlerle şişirilir. Bu protezler cerrahi olarak yerleştirilir. Vücut içinde gizlenen protezler zamanla uyum sağlayarak mutluluk çubuğu işlevli hale gelir. Ameliyattan birkaç gün sonra ise dışardan bu protez belli olmamaktadır. Mutluluk çubuğunun birçok çeşidi vardır. Sürekli ereksiyon halinde duran tek parçalı yani malleable çeşididir. Yarı sertlik hissi veren ise iki parçalı mutluluk çubuklarıdır. İstenildiği anlarda şişirilen mutluluk çubukları ise üç parçaları şişirilen olanlarıdır. Uç parçaları şişirilebilen mutluluk çubukları iki türlüdür. Bunlardan biri enine doğru genişlerken diğeri ise boya doğru şişen çubuklardır.

Ameliyat Nasıl Yapılmaktadır?

Ameliyat sırasında hangi tip protezin kullanıldığı önemlidir. Bu hastanın isteğine ve sorununa göre belirlenir. İşlem anestezi altında yapılmaktadır. Operasyon sırasında sertleşme sorunu olan bölge üç parçalı şişirebilir çubuk penisin üzerine alt karın yoluyla skrotumda yapılan kesiyle içine yerleştirilir. Bu sırada hastanın idrarının boşaltılması için idrar yoluna ve mesaneye esnek ve ince bir tüp konulur. Cerrahi kesim karın dokusuyla penisin birleştiği testis torbasının altından gerçekleştir. Ameliyat sırasında hiçbir dokuya zarar verilmez ve kan kaybı çok az yaşanır. İmplantasyonun ardandın en az iki, en fazla dört hafta boyunca ağrı, morarma ve şişlik görülebilir. Bunun için doktorunuz size ağrı kesici verecektir. Bu tür ameliyatlar cinsel ilişki sırasında yaşanan orgazmı ve boşalmayı olumsuz yönde etkilemez. Operasyonda kullanılan protezler sgk tarafından karşılanmaktadır.

Ne Kadara Yapılmaktadır?

Fiyatlar kullanılan protezin malzemesine ve kalitesine göre mutluluk çubuğu fiyatları değişim göstermektedir. Bunda tercih ettiğiniz hastanenin ve doktorun kalitesi de etkili olacaktır. Bütçenize uygun bir fiyatla ameliyat olmak istiyorsanız ve varsa eğer SGK’dan faydalanabilirsiniz.

Yan Etkileri Var mıdır?

Fizyolojik olarak da ortaya çıkan sertleşme sorunu çoğu zaman psikolojik olarak da yaşanmaktadır. Bu durumlarda cinsel sorunlarınızı mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. Mutluluk çubuğu ameliyatları sonuç olarak uzun süre etkili ve güvenilirdir. Yapılan araştırmalarda penil protezlerin cinsel ilişki sırasında uygun sertliğe ulaştığı ve  %90 etkili olduğu görülmüştür.  Erkelerin %90 ise bu ameliyatların sonucunda cinsel hayatlarında mutluluğu yakalamıştır. Ameliyat sonrası oluşan morarma, şişlik, ağrı gibi etkiler geçidir. Daha fazla bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.