BÖLGE Haber Girişi : 22 Mart 2019 13:15

Nevruzun örnek çocukları

Nevruzun örnek çocukları
Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Bozat köyünde çocukların kendi aralarında kutladıkları Nevruz, renkli ve anlamlı görüntülere sahne oldu.

Nevruzun örnek çocukları

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Bozat köyünde çocukların kendi aralarında kutladıkları Nevruz, renkli ve anlamlı görüntülere sahne oldu.

Baharı müjdeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama mesajları, ateşten atlama, yumurta tokuşturma ve daha nice değişik geleneklerle devam ettirilse de bunun en anlamlısı ağaç dikme olsa gerek. Tabiatın yeniden uyanışı, topumun toprakla buluşması, bolluk ve bereketin simgesi Nevruzla birlikte uyanan çocuklar kupkuru dalları toprakla buluşturarak kendilerince bir bahçe oluşturdular.

Sarıkamış’ın Bozat Köyü’nde yaşandı bu anlamlı ve düşündürücü hareket. Hem de yaşları 5-8 arası değişen çocukların dünyasında. Geleceklerini inşa edercesine, büyük bir aşkla, hevesle, heyecanla başladılar yemyeşil dünyalarını kurmaya.

Yanlarında getirdikleri kuru dalları bir bir minicik bir bahçeye dikmeye başladılar. Dallar kuruydu, hepsi de aynı cins daldı ama renkli hayalleriyle süslediler etrafı. Kimi kiraz, kimi vişne, kimi elma ağacı diktiğini söyledi. 5 metrekarelik alana sığdırdıkları kocaman dünyalarını toprakla buluşturdukları kuru dallarla süslediler. Kendilerine yöneltilen soruları da hayallerindeki dünya ile bağdaşlaştırdılar.

Dikilenler gerçek fidanlar değildi ama yaptıkları gerçek bir ağaç sevdasıydı. Belki fidanları olsaydı değil 5 metrekare alan bir köyü bile ağaçla donatırlardı. Minik yürekleri, küçücük elleriyle verdikleri mesaj her şeyi anlatmaya yetti. O kadar heyecanla kuru dalları diktiler ki sorulara cevap verirken bile işlerini bırakmadılar.

Soruları soran duyarlı vatandaş yanlarından ayrılırken de işlerine devam ettiler.

Helal olsun size çocuklar. Helal olsun o kocaman yüreğinize. İyi ki varsınız. İyi ki geleceğimizi emanet edeceğimiz sizler bu yaşınızda çevre, doğa, ağaç sevgisiyle büyüyorsunuz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.