EĞİTİM Haber Girişi : 06 Mart 2018 19:27

Nuran Oğuz Özyılmaz imza töreninde

Nuran Oğuz Özyılmaz imza töreninde
Kars Turizminin Beyaz Meleği, Türkiye’nin Nuran Ablası Nuran Oğuz Özyılmaz, Türkiye’deki 9 kahraman kadın arasında yer alarak hayat hikayesinin kitaplaştırıldığı imza törenine katıldı.

Nuran Oğuz Özyılmaz imza töreninde

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Turizminin Beyaz Meleği, Türkiye’nin Nuran Ablası Nuran Oğuz Özyılmaz, Türkiye’deki 9 kahraman kadın arasında yer alarak hayat hikayesinin kitaplaştırıldığı imza törenine katıldı.

Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye’deki 9 kahraman kadının hayat hikayesini kitaplaştırdı. Nuran Oğuz Özyılmaz da bu 9 kadın arasında yerini aldı. Nuran Abla dün (05 Mart 2018) İstanbul Zorlu Center’de imzaya açılan kitabın tanıtımına katıldı.

Kadın Varsa İmkansız Yoktur sloganıyla basılan “Yapabilirsin” adlı kitabın imza törenine katılmak için İstanbul’a giden Nuran Abla, büyük bir ilgiyle karşılandı. Kitapta yer alan 9 kadın arasında tüm dikkatleri üzerine çeken Nuran Abla, işletmeciliğini yaptığı Kaz Evi’nin ve Kars turizminin tanıtımını yaptı.

Kars’ın İlk Kadın Girişimci Unvanını da elinde bulunduran Nuran Oğuz Özyılmaz, gördüğü herkese Kars’ı anlattı, Kars’ın tarihi ve turistik özelliklerini bir bir sıraladı. Kars’ın Kadın Dostu Kent özelliğinden ve unvanından da bahseden Özyılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar günü de kutlayarak Türkiye’nin kadına hürmet ve hizmet noktasında Kars’ı örnek almalarını istedi.

Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda bile Kars’ın; Türkiye’nin en modern ili olduğunu, İstanbul’la yarıştığını, 5 adet sineması olduğunu, kadının o dönemler kendi işinin patronu olduğunu da ifade etti.

Kars’ta halen siyasi partiler olsun, STK’lar olsun bir kadının aktif rol aldığını, kadın işletmecilerin sayısının sürekli artığını da aktaran Özyılmaz, “Kars’ı Türkiye’de temsil etmekten gurur duyuyorum. Bizler kendimizi kentimizin tanıtımına ve turizmde tanınmasına adadık. Bunu da başardık. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Televizyondan dergi sektörüne, yarışmalardan tanıtım programlarına kadar bir dizi etkinlikte yer aldık. Ödüller aldık, tebrikler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Kars’ımızın aydınlık yüzünü ülkemizde göstermek, kaliteli mutfak ürünleriyle öne çıkap turizmde patlama yaşanmasına katkıda bulunmak için emek ettik. Gördük ki emeklerimiz boşa gitmiyor. Gelen misafirlerimiz hizmetten, ürünlerimizin kalitesinden, ortamın hijyeninden son derece memnunlar. Onların bu memnuniyeti bizleri de Kars adına memnun etmekte. Ne yapıyorsak Kars’ımız için yapıyoruz. Kars’ımızın tanıtımı için yapıyoruz. Kim ki Kars’ın tanıtımında katkı sağlıyorsa ALLAH onlardan razı olsun. Biz bize düşenin fazlasını yaptığımıza inanıyoruz. Gelip hep birlikte Kars için hizmette yarışalım.” dedi.

Özyılmaz ayrıca, Türkiye’nin bir çok şehrinden konuşmacı olarak davet aldığını da belirterek “Yılların verdiği bilgi ve birikimimi, tecrübelerimi ve azmimi herkese anlatmaya yeni nesle faydalı olmaya çalışıyorum. Bu anlamda kentim Kars’a çok teşekkür ediyorum. Bu dergide de yer almaktan, 9 başarılı kadın arasında bulunmaktan ve şu anda da burada olmaktan son derece memnunum. Teşekkür Kars’ım, teşekkürler Türkiyem” diye konuştu.

Diğer katılımcıların da konuşmalarından sonra imza töreni başladı. İmza törenine katılanlar Kars’ın Numan Ablasıyla hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmediler. Hanımefendiliği, mütevaziliği ile dikkatleri üzerinde toplayan Nuran Abla, önümüzdeki günlerde başka bir törene konuşmacı olarak katılacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.