Ögel Kardeşlerde Kış Lastiği kuyruğu

Ögel Kardeşlerde Kış Lastiği kuyruğu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlıyor olması soğuk havanın etkili olması ve kar yağışıyla birlikte Kars’taki lastikçilerde uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Lastiğini değiştirmek isteyen çok sayıda vatandaş lastikçilerin yolunu tutarken Ögel Kardeşlerde de yoğunluk yaşandı. Ögel Kardeşler, kış lastiği takmak için sürücülerin akın etmesiyle gelenleri mağdur etmemek için personel sayısını artırdı. Gece saatlerinde de yoğunluğa cevap verebilecek seviyede çalışan Ögel Kardeşler, sıra bekleyenlere de çay ve kek ikramında bulunuyor.

Ögel Kardeşler Genel Müdürü Muammer Sancar, kış lastiği taktırmanın ticari araçlarda zorunlu olduğunu kış lastiğinin aracın yol tutuş özelliğini en üst seviyeye getirerek can ve mal güvenliği sağladığını belirtti. Kış lastiğinin karda, buzda, ıslak zeminde ve gizli buzlanmaya karşı her türlü olumsuz koşulda kullanılacak cinsten bir lastik olduğunu da ifade eden Sancar, sadece karlı havalarda değil 7 derecenin altında kullanılmasının da gerekli olduğunu, aktardı.

Muammer Sancar şunları söyledi:

“Kars’a mevsimin ilk karı yağdı. Malumunuz kış memleketindeyiz. Böylelikle de araçlara kış lastiklerin takılması zamanı geldi. Vatandaşların can ve mal güvenliği için kışlık lastiklerini arabalarına taktırmaları lazım. 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği uygulaması başlıyor. 1 Aralık’a kadar bütün sürücülerin kışlık lastikleri taktırmaları lazım. Buradaki amaç vatandaşın hem mal hem de can güvenliğini sağlamaktır. Bu konuda sürücülerimizin duyarlı olmasını bekliyoruz. Kış lastiğindeki amacın kar yağdığı zaman değil ısı derecesi +7 dereceye düştüğü zaman araçlarda kar lastiğinin takılı olması gerekiyor. +7 derecedeki kriterin amacı hava soğuduğu zaman yaz lastiği kauçuk özelliğinden dolayı yolda tutunmayı zorlaştırıp fren mesafesini uzatıyor. 7 derecenin altına düştüğü zaman kış lastiklerinin takılı olması gerekiyor. Şu anda ciddi manada bir yoğunluk var. Birkaç gündü gece saatlerine kadar çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini muhafaza etmek için elemanlarımız gece-gündüz demeden özveriyle çalışıyorlar. Geleni geri gönderemiyoruz. İnşallah kar lastiği değişim sürecini de kazasız-belasız biçimde geçirmemizi diliyoruz. Ögel Kardeşler olarak sürücülerimize ve şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz”

Arpaçay Melikköy’den gelen Zeki Ay isimli sürücü de “Havalar soğudu, kar kış dönemine girdik. Bizde lastiklerimizi değiştirmeye geldik. 1 Aralıktan önce lastiklerimizi takalım dedik çünkü birde bunun cezası var. Bölgemiz kış mevsimi ve her kış döneminde ister istemez zorluklar yaşıyoruz.” diye konuştu.

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2020'ye kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 625 lira ceza kesilecek.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.