Okul Çağı Çocukların Büyüme ve Gelişme Dönemidir

Okul Çağı Çocukların Büyüme ve Gelişme Dönemidir

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

20. Bölge Kuzey Doğu Optisyen –Gözlükçüler Odası Kars Temsilcisi Mustafa Özcan: Okul Çağı Çocukların Büyüme ve Gelişme Dönemidir

Görmeyen çocuk öğrenemez. Okul çağı gelişme dönemidir. Çocuklarımız bu dönemde bir yandan korunaklı yuvalarından çıkıp toplum içine girmenin yaratabileceği ruhsal ve sosyal sorunlarla bir yandan da yoğun bir öğrenme döneminin yaratabileceği stresle baş etmek zorunda kalabilirler. Öğrencinin bu süreçten başarılı bir biçimde çıkabilmesinin en temel şartı sağlıklı olmasıdır. Özellikle görmeyle ve işitmeyle ilgili sağlık sorunları erken dönemde teşhis ve tedavi edilirse öğrencinin okul başarısı şansı artırır. Çocuklarınızın düzenli periyodik göz muayenelerini ihmal etmeyiniz.  Her yaşta gerekli bütün muayeneler mutlaka periyodik yapılmalıdır.   Periyodik muayeneler genel sağlık bakımınızın bir parçasıdır. Düzenli göz muayenesi, körlüğe neden olan hastalıkların erken teşhisine ve tedavisine imkân verir. Öğrendiklerimizin %83 nü gözlerimizle sağlarız. Gözlerimiz vücudumuzun Dünya’ya açılan pencereleridir. Gözlük çocuğunuzun gözlerini Dünya’ya açabilir. Görmeyen çocuk öğrenemez. Görme kusurları az bir masrafla restore edilebilir. Gözlük öğrencilerin ders başarısını performansını yükseltir. Günümüzde her 3 çocuktan birisinin gözleri bozuk. 

Bebeklerin ilk bir ay içinde göz muayenesi, sonra 6. Ayda göz numarasının kontrolü ve 3 yaşında objektif görmenin tespit edilebildiği dönemde muayeneleri yapılmalıdır. 

Çocuğunuzun gözlerini UV radyasyonundan koruyun. UV nin zararlı etkisi kümülatiftir. Güneş gözlüğü kullanma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gereklidir.

İşporta güneş gözlükleri 400 nm kadar UV radyasyonunu tutmaz. Hurda malzemeden yapıldığı için, alerji, tahriş, cilt kanseri yapar.   

Ebeveynler tablet, bilgisayar, akıllı telefon kullanımına kısıtlama getirmelidir. Uzun süre yakına odaklanmak miyopinin artmasına sebep olmaktadır. Çocuklar açık havada aktivitelere teşvik edilmelidir.  

Öğrenciler her yıl kayıt yenilerken tam gördüklerine dair göz doktorundan alınmış bir raporu kayıt evraklarına eklenmesinin şart koşulmalıdır. Bu bazı ülkelerde uygulanmaktadır.

20. BÖLGE KUZEY DOĞU OPTİSYEN –GÖZLÜKÇÜLER ODASI KARS TEMSİLCİSİ MUSTAFA ÖZCAN

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 2 / 1 Okul Çağı Çocukların Büyüme ve Gelişme Dönemidir 0

  • 2 / 2 Okul Çağı Çocukların Büyüme ve Gelişme Dönemidir 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.