EĞİTİM Haber Girişi : 28 Mayıs 2018 17:47

Okumak Yaşamaktır

Okumak Yaşamaktır
“Okumak Yaşamaktır” projesi fotoğraf sergisiyle tamamlandı

Okumak Yaşamaktır

KAFKAS HABER AJANSI

“Okumak Yaşamaktır” projesi fotoğraf sergisiyle tamamlandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Uzungazi Köyü İlkokulu öğrencileri "Okumak Yaşamaktır" projesi kapsamında Türkiye'den 81 il ve 17 Avrupa ülkesinden okullar ile birlikte aynı gün fotoğraf sergisi açtı.

Kuruculuğunu Fransa'nın Saint Denis kentindeki Jean Baptiste Bossard Okulu ile Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu'nun yaptığı Ulusal ve Uluslarası "Okumak Yaşamaktır" projesinde, Türkiye'den 81 il ve 17 Avrupa ülkesinden okullar yer alıyor.

Projede Kars'ı temsil eden Sarıkamış ilçesindeki Uzungazi Köyü İlkokulu öğrencileri de kentin çeşitli tarihi ve turistik mekanların da "Okumadığın Gün Karanlıktasın" sloganıyla düzenlenen kitap okuma etkinliği fotoğrafları çektirdi.

Türkiye'den 81 il ve 17 Avrupa ülkesinden okullar kendi mekanlarında çekilen fotoğrafları bir havuzda birleştirerek bugün itibarıyla hem yurt içinde hemde yurt dışındaki projeye katılan okullar tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz ilkokulunda açılan fotoğraf sergisinde konuşan Sarıkamış Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Uzungazi Köyü İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin bu proje ile Kars bölgesinin turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Karabağ, ”Öğretmenlerimiz, bu tür projelerle öğrencilerimizin ufkunu genişleterek bakış açısını değiştiriyor, aynı zamanda bilinçli toplum için sağlıklı bireyler yetiştirtiyorlar. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. ”ifadelerini kullandı.

Proje koordinatörü Uzungazi Köyü İlkokulu Müdürü Gülşen Kılıç da, projenin 6-11 yaş grubunu kapsadığını, her il ve ülkedeki okulların oluşturdukları sloganla tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin bulunduğu mekanlarda kitap okuma etkinliği yaparak fotoğrafladıklarını söyledi.

Kılıç, ”Bizlerde bugün Uzungazi İlkokulu olarak "Okumadığın Gün Karanlıktasın" sloganıyla yaptığımız etkinliklerin fotoğraflarını ve ayrıca projede yer alan bütün okulların fotoğraflarını sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız bilinç toplum ve okuma alışkanlığı için farkındalık oluşturmaktı. Projeye destek veren kurum ve kişilere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.