EĞİTİM Haber Girişi : 16 Ocak 2020 00:07

Osman Nuri Bakırcı'dan eğitime büyük destek!

Osman Nuri Bakırcı'dan eğitime büyük destek!
KAFKAS HABER AJANSI Osman Nuri Bakırcı'dan eğitime büyük destek!
Osman Nuri Bakırcı'dan eğitime büyük destek!

Osman Nuri Bakırcı'dan eğitime büyük destek!

KAFKAS HABER AJANSI

Hayırsever iş adamı Osman Nuri Bakırcı, Türkiye'yi karış karış gezerek okullara ve öğrencilere yardım etmeye devam ediyor.

Sayısız inşaat projesine imza atan Osman Nuri Bakırcı, sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Eğitime verdiği katkılarla adından söz ettiren iş adamı, soğuk kış günlerinde öğrencilere kışlık bot ve mort hediye ediyor. Getirdiği hediyelerle çocukları mutlu ederken, ailelerinin ise gönlünü kazanıyor. Bakırcı, yaptırdığı okulları ve sağlık ocaklarını devlete bağışlıyor. Tadilata ihtiyacı olan okul, cami ve sağlık ocaklarının onarılmasına katkıda bulunuyor. Zor günleri geride bırakan ünlü iş insanı, Türkiye'yi karış karış gezerek, ihtiyacı olan insanların yaralarını sarıyor.

Osman Nuri Bakırcı, Mardin'in Savur İlçesi'ne kendi ismini vererek yaptırdığı Osman Bakırcı Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Bakırcı öğrencilere kışlık bot, mont ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Hayırsever iş adamının bir sonraki durağı Kars ve Şırnak oldu. Kars ve Şırnak başta olmak üzere diğer illerde yaptırdığı okulları ziyaret etti. Ziyaretinde okul öğrencilerine eli boş gitmeyen Bakırcı, kışlık bot, mont ve çeşitli hediyeler götürerek çocukları ve ailelerini mutlu etti.

EĞİTİME ADANMIŞ BİR HAYAT!

İş adamı Osman Nuri Bakırcı, Mardin'de yaptırdığı Osman Bakırcı Ortaokulu'nda öğrencilere bot, mont ve şehitli hediyeler dağıttı. İlçe Milli Eğitim yetkilileriyle birlikte okula giden Bakırcı önce öğretmenlerle sohbet etti ardından da öğrencilerle görüştü. Bakırcı daha sonra okul idarecileriyle birlikte öğrencilere bot ve montlarını dağıttı. Öğrencilere çikolata ikramında da bulunan Bakırcı, çok zor zamanlar geçirmesine rağmen yüreğindeki eğitim aşkından vazgeçmediğini söyledi.

Bakırcı, “Bizler devletimizin bize sunduğu imkanlarla okuyup belli yerlere geldik. Bizlerin de devletine destek olmak boyun borcudur. Var olduğumuz sürece devletimizin varlığı için çalışacağız. Devletimize yük olmak için değil yükünü hafifletmek için varız. Bu okullarda okuyan öğrencilerimizin her mezun oluşu, devlet kademelerinde görev alması bizleri de mutlu etmektedir. Dileğimiz isteğimiz şudur; öğrencilerimiz vatanına, milletine, toprağına, bayrağına saygılı olmalı, böyle eğitilmeli ve böyle eğitmeliler. Allah'ımıza şükürler olsun ki bizlere vatanına yatırım yapmayı nasip etti.” dedi.

Ticari hayatında zor dönemler yaşadığı zamanlarda bile öğrenci ve yaptırdığı okul ve yurtları unutmayan Osman Nuri Bakırcı, ticaretimizin zor geçtiği zamanlarda en mutlu ve huzur bulduğu yerin yaptırdığı okullarda öğrencilere destek olarak mutlu olduğunu söyledi.

Geçirdiği zor günlerde en mutlu olduğu ve huzur bulduğu zamanların yaptırdığı okullarda öğrencilerle birlikte geçirdiği zamanlar olduğunu dile getirerek: “Ticaretimden kazandığım paranın bir bölümüyle okul ve yurt yaptırmaktan mutlu oluyordum. Geçirdiğim zor günleri atlatınca soluğu yaptırdığım okulların öğrencilerinin yanında aldım. Ömrüm boyunca da eğitime yatırım yapmaya devam edeceğim” dedi. Seydişehir'i de özlediğini belirten Osman Bakırcı, “Yakın zamanda Seydişehir'e gelerek dostlarımla hasretlik gidereceğim. İnşaatı devam eden Termal ve kütüphaneyi de bir an evvel tamamlamak için çabalarımı sürdüreceğim.” şeklinde konuştu.

OSMAN NURİ BAKIRCI KİMDİR?

-1974 yılında Erzurum ilinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta eğitimini Erzurum'da tamamlayarak, hem okuyup hem de iş hayatına atılmıştır.

-1990 yılında İstanbul'a gelerek hem çalışıp hem eğitimini tamamlayarak Yüksek İnşaat mühendisi olarak inşaat sektörüne girmiştir.

-Ukrayna Kiev'de AVM, Almanya'da çeşitli iş ve pazarlama sektöründe çalışmalar yaparak, İstanbul Esenyurt ilçesinde 6000'den fazla konut inşaatına başlayıp teslim etmiştir.

-2009 senesinde yerel seçimlerde DP'den İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olmuştur.

-2018 senesinde AKP'den İstanbul milletvekili adayı olmuştur.

-Mevcut olarak devam eden 350 bin metrekarelik inşaat alanı devam etmektedir.

Osman Nuri Bakırcı'nın Katkıları:

-Kars merkezde AVM, otel ve hastane yatırımları

-Türkiye'nin çeşitli illerinde yapımını üstlendiği okullar ve kuruluşlar

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ek Fakülte Binası, Kars Selim Osman Nuri Bakırcı İmam Hatip Lisesi , Şırnak Uludere Osman Nuri Bakırcı Anaokulları, Konya Seydişehir Osman Nuri Bakırcı Halk Kütüphanesi, Esenyurt Osman Bakırcı İlköğretim Okulu, Esenyurt Nuriye Bakırcı İlköğretim Okulu, Mardin Osman Bakırcı İlköğretim Okulu, Mardin Kızıltepe İmam Hatip Lisesi, Giresun Tirebolu Ögrenci Yurdu, Esenyurt Mevlana Hacı İshak Bakırcı Cami, Mardin Büyükboğaziye Osman ve Nuriye Bakırcı Sağlık Ocağı, Mardin Gevaş Cami restorasyonu, İstanbul Yeşilköy Karakolu Restorasyonu ve Türkiye Geneli Burs Ödemeler, Malatya'da da Orduzunda yapılan camiye katkıda bulunmuştur. Bağışların hiçbiri vergiden düşürülmemiştir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve kendi bünyesinde birçok alanda iş istihdamı sağlamakla birlikte proje çalışmalarına devam etmektedir.

-2014-2018 yılları arasında ticaret hayatında zor dönemler geçiren Osman Nuri Bakırcı ticari hayatına devam etmektedir. (Kaynak: emlaktasondakika)

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANS

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.