Osman Nuri Bakırcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Osman Nuri Bakırcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye’nin dört bir yanında eğitimden yaptığı okullardaki engelli rampalarına, sosyal sorumluluk projelerinden çevre bilincinin nakış nakış işlenmesine kadar birçok alanda aktif faaliyet ve yatırımlarda bulunan hayırsever işadamı Osman Nuri Bakırcı, 3 Aralık dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hayatını hizmete adayan Bakırcı, her yıl olduğu gibi bu yılda engellileri unutmadı ve engellilerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Bakırcı, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için vatandaşların ve işadamlarının da devletimize yardımcı olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Bakırcı, “Yerel yönetimler yol ve kaldırım yaparken engelli rampalarını unutmamalı, kurum ve kuruluşlar, STK’lar,dernekler, camiler, AVM’ler kısacası hayatın her alanında engellilerin rahat girebileceği ve yaşabileceği mekanlar hazırlanmalıdır” dedi.

Sürücülerin, engelli geçişlerine park etmemeleri gerektiğini de belirten Bakırcı, “Gelin hep birlikte günlük yaşamımızda; engellilerin rahat bir yaşam sürmeleri için tüm engelleri kaldırmak için mücadele edelim. Engelli rampalarının önüne araçlarımızı park etmeyelim. Görme engelliler için kaldırımlara yapılan özel bölmelere malzeme koyun geçiş yollarını kapatmayalım. Engelli kardeşlerimizle birlikte yürüyelim, onlarla el ele, kol kola, omuz omuza hayat sürelim. İş alanlarına, iş hayatlarına kazandıralım. Acımak yerine sevgimizle samimiyetimizle yaklaşalım. Sevelim, sevelim, sevelim. Hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmayalım.” diye konuştu.

Engelliler gününün, engellilik konusundaki toplumsal bilincin artmasına ve engellilerin yaşam standartlarının gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir gün olarak ilan edildiği de hatırlatan Bakırcı, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek hepimizin asli görevidir.” İfadelerine yer verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 4 / 1 Osman Nuri Bakırcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı 0

  • 4 / 2 Osman Nuri Bakırcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı 1

  • 4 / 3 Osman Nuri Bakırcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı 2

  • 4 / 4 Osman Nuri Bakırcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.