Osman Nuri Bakırcı’nın Öğretmenler Günü Mesajı

Osman Nuri Bakırcı’nın Öğretmenler Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye’nin dört bir yanında bir çok okul, yurt, cami yaptıran hayırsever İşadamı Osman Nuri Bakırcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Osman Nuri Bakırcı’nın Edirne’den Kars’a yaptırdığı 26 okulda 8 bine yakın öğrenci, 1500 civarında öğretmen görev yapıyor. Yurt, Cami, Sağlık Ocağı yapımıyla da Türkiye’nin önde gelen hayırseverlerinden olan işadamı Bakırcı’nın özellikle de eğitim alanını ön planda tutması takdirle karşılanıyor.

Ömrünü eğitime adayan Bakırcı, her yıl olduğu gibi bu yılda öğretmenleri unutmadı. “Her 24 Kasım’da beni büyük heyecan sarıyor.” diyen Bakırcı, ülkemizin fedakar öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür etti ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Dünyanın en kutsal vazifelerinden birini yapan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Bakırcı, “Bu güzel ve anlamlı günde bizlerin ve çocuklarımızın En Büyük desteği olan yeri geldiğinde onlara Anne babalık yapan, çocuklarımızın Vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösteren yüce ve Kutsal görev sahipleri Fedakar öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutlarım.” dedi.

Bakırcı ayrıca, “Dünyanın en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Sorumluluğu diğer mesleklerle kıyaslanamayan, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını, donanımlı bir neslin oluşmasının temeli olan öğretmenlerimize, gösterdikleri fedakârlıklar için şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler; yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.’ sözlerini hatırlatan Bakırcı, “Öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştiren ve onların bilinçle şekillendirilmesine yön veren kutsal bir meslek grubunun mensuplarıdır. Çocuk ve gençlerimizin yaşamlarını yön vermek gibi yüce bir görevi yerine getirmekte olan değerli öğretmenlerimizin saygınlığı, toplumdaki yeri, rolü ve önemini tartışılmazdır. Öğretmenlerimizin çocuklarımızı yetiştirmek için verdikleri emeği büyük bir takdirle karşılarken; onların bu gayretlerine ailelerin daha fazla destek olmalarını temenni ediyorum. Eğitim; aile ve öğretmenin güç birliği ile yürütülürse daha kaliteli ve sürdürülebilir olacaktır, kanaatindeyim. Ufku açık öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesillerle ülkemiz, güçlenerek ilerlemeye devam edecektir.  Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 3 / 1 Osman Nuri Bakırcı’nın Öğretmenler Günü Mesajı 0

  • 3 / 2 Osman Nuri Bakırcı’nın Öğretmenler Günü Mesajı 1

  • 3 / 3 Osman Nuri Bakırcı’nın Öğretmenler Günü Mesajı 2

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.