KARS Haber Girişi : 06 Aralık 2019 00:36

Osman Nuri Bakırcı öğrencileri unutmadı

Osman Nuri Bakırcı öğrencileri unutmadı
Hayırsever İşadamı Osman Nuri Bakırcı, Mardin’in Savur İlçesi’ne kendi ismini vererek yaptırdığı Osman Bakırı Ortaokulu öğrencilerine kışlık bot, mont ve çeşitli hediyeler dağıttı.
Osman Nuri Bakırcı öğrencileri unutmadı

Osman Nuri Bakırcı öğrencileri unutmadı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Hayırsever İşadamı Osman Nuri Bakırcı, Mardin’in Savur İlçesi’ne kendi ismini vererek yaptırdığı Osman Bakırı Ortaokulu öğrencilerine kışlık bot, mont ve çeşitli hediyeler dağıttı. Bakırcı önümüzdeki günlerde de Kars’a gelerek Selim ilçesinde yaptırdığı okulda öğrencilere kışlık bot ve mort yardımı dağıtacak.

Dünyanın en güzel ülkesi Cennet Vatanımızda doğup, büyüyüp, devletin okullarında eğitim aldıktan sonra işadamı olunca devletine eğitim yardımlarıyla hizmet etmek apayrı bir duygu olsa gerek.

Eğitim gördüğü sıralarda devletine olan sadakati yüreğine işleyen vatanseverler vardır. Çocukluk yıllarında biriktirir o sevdasını. Hayalleri umutlara, umutları gerçeğe dönüşür bir gün. İşte o gün geldiğinde gözlerinden akar gider bin bir yoklukta eğitim gördüğü okullar, sıralar, tahtalar, tebeşirler, duvarlar, çatılar ve daha neler neler. Hele birde öğretmenin dudaklarından dökülünce “Türkiyem” kelimesi. Büyüdükçe büyür gönül dünyasında. İşadamı olduğunda anlar vatanına yatırımın ne anlama geldiğini. Valisiyle, kaymakamıyla, müdürüyle, öğretmeniyle bütünleşir. Hayallerini süsler renkli, donanımlı, bol sıralı, bol öğrencili okullar.

“Vatanıma yatırım için bende varım” der. Sıvar kolları, koyulur işe. Ve ortaya kocaman bir eğitim kurumu çıkar. Önce onlar, sonra yüzler, binler okur bu okullarda, Binleri aşınca büyür güzel ülkemin yeni neferleri. Daha kim bilir kaç öğrenci daha çıkar ülkesini okullarla donatacak.

İşte bunlardan biri de Osman Nuri Bakırcı. Türkiye’nin dört bir yanında eğitimin yatırımlarıyla tanınan biri. Koca yürekli adam. Her öğrencinin “Atam”, “Vatanım”, “Bayrağım”, “Canım Ülkem” dediğinde titrer kalbi, Yeni heyecanlar kaplar içini. Bir adım daha atar, bir soluk daha alır ülkesi için. Ülkesini yeni eğitim kurumlarına kazandırmak için.

Bir ayağı Kars’ta bir ayağı Mardin’de olan İşadamı Osman Nuri Bakırcı, Mardin’de yaptırdığı Osman Bakırcı Ortaokulu’nda öğrencilere bot, mont ve şehitli hediyeler dağıttı. İlçe Milli Eğitim yetkilileriyle birlikte okula giden Bakırcı önce öğretmenlerle sohbet etti ardından da öğrencileri ziyaret ederek hasbihal etti. Bakırcı daha sonra okul idarecileriyle birlikte öğrencilere bot ve montlarını dağıttı. Öğrencilere çikolata ikramında da bulunan Bakırcı, ömrü boyunca eğitim yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Bakırcı, “Bizler devletimizin bize sunduğu imkanlarla okuyup belli yerlere geldik. Bizlerin de devletine destek olmak boyun borcudur. Var olduğumuz sürece devletimizin varlığı için çalışacağız. Devletimize yük olmak için değil yükünü hafifletmek için varız. Bu okullarda okuyan öğrencilerimizin her mezun oluşu, devlet kademelerinde görev alması bizleri de mutlu etmektedir. Dileğimiz isteğimiz şudur; öğrencilerimiz vatanına, milletine, toprağına, bayrağına saygılı olmalı, böyle eğitilmeli ve böyle eğitmeliler. Allah’ımıza şükürler olsun ki bizlere vatanına yatırım yapmayı nasip etti.” dedi.

Kars ve Şırnak başta olmak üzere diğer illerde yaptırdığı okulları sıra ile ziyaret ederek Osman Nuri Bakırcı okullarında okuyan öğrencilerini ziyarette bulunacak.

Bakırcı, zor zamanlarda okuyup ve çalışarak kazandıklarının bir bölümünü okul ve yurt yaptırarak mutlu olduğunu söyledi. Aynı zamanda ticari hayatında zor dönemler de yaşadığı zamanlarda bile öğrenci ve yaptırdığı okul ve yurtları unutmayan Osman Nuri Bakırcı, ticaretimizin zor geçtiği zamanlarda en mutlu ve huzur bulduğu yerin yaptırdığı okullarda öğrencilere destek olarak mutlu olduğunu dile getirdi.

Çok zor zamanlar geçirmesine rağmen yüreğindeki eğitim aşkından vazgeçmeyen İşadamı Osman Nuri Bakırcı, önümüzdeki günlerde de Kars’a gelerek Selim ilçesinde yaptırdığı okulda öğrencilere kışlık bot ve mort yardımı dağıtacak.

(BA-BA-S) MARDİN (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.