Otizmli çocuğuna çöpten topladığı malzemelerle salıncak yaptı

Otizmli çocuğuna çöpten topladığı malzemelerle salıncak yaptı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Değirmen Köprü köyünde yaşayan Ercan Tuncer (50), otizmli oğlu Sercan (5.5) için çöpten topladığı malzemelerle salıncak yaptı. Otizmli çocukların enerjilerini tüketmesi için spor yapması ve özel eğitim alması gerektiğini söyleyen Tuncer, "İki nisan otizm farkındalık günü. Bulunduğumuz yerde bu gibi imkanlara kavuşamıyoruz. Benim atık malzemelerle yaptığım salıncak onun sadece ağlama krizlerini önlüyor" dedi.

Otizmli çocuğuna yaptığı besteyle tanınan Ercan Tuncer, köy koşullarında fazla imkanlarının olmadığını, evinin ve bahçesinin de çocuğun eğitiminde yeterli olmadığını söyledi. Kentte ağır ve uzun geçen kış mevsiminde evlerindeki imkanların da yeterliği olmadığını belirten Tuncer, çocuğunun enerjini atması için salıncak yapılması yönündeki talepler üzerine harekete geçtiğini ifade etti. Kars’ta çöplük alanlarda salıncak malzemeleri bulduğunu ve bunları köyüne götürerek evinin önünde oğlu için bir adet salıncak yaptığını kaydetti. Evin bahçesinin uygun olmadığını, çocuğun salıncak düştüğünde zarar gördüğünü, bahçede fırsat bulduğunda yerden çamur ve kum yediğini aktardı.

Baba Ercan Tuncer, otizmli çocuklar için özel oyun alanları ve oynayabilecekleri oyuncaklar olduğunu duyduğunu fakat bunları alacak imkanlarının bulunmadığını vurgulayarak hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden destek istedi.

Şu ana kadar oğlu için verilen mücadelede emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Ercan Tuncer. “Haberimin yayınlanmasından sonra çok telefon aldım. Beni bilinçlendirdiler. Herkese çok teşekkür ediyorum. İmkanlarımız doğrultusunda neler yapıyoruz nasıl yaşıyoruz bunları da dile getirdik. Böylelikle bu konular gündeme geldi. Bu konular kapalı kalmamalı. Hepimizin el birliği ile mücadele etmesi gerekiyor. Bu çocuklarımızı topluma kazandırmamız lazım. Yarın biz olmadıktan sonra bunların halleri ne olacak. Onun için şimdiden bir önlemini alalım ki yarın da ‘eyvah’ etmeyelim. Otizmli bir çocuğum var ve kendi çabamla derme çatma da olsa çöpten bulduğum malzemelerle bir kaynakçının da desteği ile salıncak yaptım. Kars’a gitmiştim çöpten bir oturak buldum onu köye getirdim ve bunu çocuğumun istifade edebilmesi için nasıl yapabilirim dedim. Yaz olduğunda çocuğum hiç olmasa dışarıda ilgisini çeksin diye bunu yaptım. Evimizin önü toprak zemin ve oldukça da kötü. Onun için çocuk düştüğü zaman yaralanmaması için onlara özel bir zemin yapılır ve kaykay da konulurca çok iyi olur. Hiç olmazsa çocuğum okuldan eğitimden döndükten sonra evimin bahçesinde eğlendireyim o da enerjisini atsın.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.