KAFKASYA Haber Girişi : 21 Ocak 2021 20:56

Ramin Ahmadov: Ermenistan'daki siyasi durum gergin, Paşinyan muhalefet üzerindeki baskıyı artıracak

Ramin Ahmadov: Ermenistan'daki siyasi durum gergin, Paşinyan muhalefet üzerindeki baskıyı artıracak
Ramin Ahmadov: Ermenistan'daki siyasi durum gergin, Paşinyan muhalefet üzerindeki baskıyı artıracak KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ramin Ahmadov: Ermenistan'daki siyasi durum gergin, Paşinyan muhalefet üzerindeki baskıyı artıracak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

"Savaşın bitmesinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen Ermenistan'da kaos devam ediyor. Savaş sonrası sendromu ülkede derinleşiyor. Sosyal ve ekonomik gerileme, nüfusun sosyal durumunu kötüleştiriyor. Başbakan Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın içinde bulunduğu kötü durumdan sorumlu tutuluyor. Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya liderlerinin 11 Ocak'ta yaptığı toplantıda Paşinyan, tutsaklar konusunda olumlu bir karara varamadı ve bu da ülkenin muhalefetinin başbakan üzerindeki baskısının artmasına neden oldu.

Şu açıklamanı, Yeni Azerbaycan Partisi Nizami İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve Missiya Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov Ermenistan'daki mevcut durum hakkında yorum yaparken dedi .

Ramin Ahmadov, tüm muhalefetin Nikol Paşinyanı yetersiz bir hükümdar ve ülkeyi uçuruma sürükleyen başbakan olarak eleştirdiğini söyledi: "Şu anda kilise, Karabağ klanı, yurtdışındaki Ermeni diasporası ve bir çok muhalif grup Paşinyan'a karşı birleşti." Muhalefet, ülkede ifade özgürlüğü ve insan haklarının bakıma muhtaç durumda olduğunu ve televizyon, web sitelerinin baskı altında olduğunu kaydetti. Ayrıca 2018'den beri, Paşinya'yı övmeyen ve politikasını desteklemeyen tüm kanallar, talebi üzerine kapatılıyor. Paşinyan, Ermenistan'da öyle bir durum yarattı ki, ülkedeki zor sosyo-ekonomik durumu herkes protesto etmekten çekiniyor. Ermenistan'ın bu duruma düşmesinin temel nedeni, sahte bir ideoloji peşinde koşması ve uzun yıllar bir saldırı politikası izlemesidir.

YAP yetkilisi, Ermenistan'da tırmanan siyasi mücadele ve sosyal durumun kötüleştiği arka plana karşı, Paşinyan hükümetinin ciddi bir iç baskıya maruz kalacağını söyledi: “Bu noktada, suçlu Koçaryan-Sarkisyan klanı iktidarı ele geçirmek için intikamcı planlar uygulamaya başladı. Nicole Pashinyan, muhalefetin artan baskısına karşı sert önlemler almaya çalışıyor. Örneğin, Mart 2008'de Erivan'daki kitlesel protestolarla bağlantılı olarak darbe planlamakla suçlanan eski Başkan Robert Koçaryan'ın davası dört aylık bir aradan sonra yeniden başlatıldı. Ermenistan Savunma Bakan Yardımcısı Yuri Khachaturov, eski Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ve eski Başbakan Yardımcısı Armen Gevorkyan, "Karabağ aşiretinin diğer üyeleri anayasal düzeni bozmak ve büyük rüşvet kabul etmek ve yasadışı fonları aklamaktan yargılanıyor" dedi.

Ramin Ahmadov, Paşinyan hükümeti üzerindeki baskı artarsa, Başbakan'ın "Karabağ klanının" diğer üyelerine karşı ceza davasını yeniden açacağını ve onları tutuklamaya çalışacağını söyledi: "Tabii ki ceza yargılamalarının yeniden başlaması," Karabağ klanının himayesi " bu dış güçleri daha da rahatsız edecek. Bu, Nicole Pashina'yı daha zor bir duruma sokabilir. Süreçler, Ermenistan'daki hem siyasi hem de sosyo-ekonomik gerilimlerin yeni bir aşamaya girdiğini gösteriyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.