KARS Haber Girişi : 16 Aralık 2019 16:25

Sarıkamış şehitlerini anma nöbeti

Sarıkamış şehitlerini anma nöbeti
Sarıkamış şehitlerini anma nöbeti KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Sarıkamış şehitlerini anma nöbeti

Sarıkamış şehitlerini anma nöbeti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılı anma etkinlikleri kapsamında, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri, şehitler için 24 Aralık’ta Sarıkamış Alisofu Şehitlit Anıtı’nda temsili nöbet tutacak.

İlçe merkezinde toplanan öğrenciler, asker kıyafeti giyen arkadaşlarıyla birlikte Türk bayrakları ve meşalelerle Alisofu Şehitlik Anıtı'na kadar yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş yapacak.

Sarıkamış Şehitliği'ndeki etkinlik ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından, dualar edilecek.

Yapılacak konuşmalardan sonra temsili nöbet değişimi yapılacak. Öğrenciler künyelerini sayarak nöbet değişimi yapacaklar ve ay-yıldızlı bayrağımızı öperek birbirlerine teslim edecekler.

Öğrenciler daha sonra kar üzerine konulan meşaleler etrafında nöbetlerine devam edip, kahramanlık türküleri seslendirecekler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.