KAFKASYA Haber Girişi : 08 Aralık 2017 13:40

Senegal’e 575 milyon avroluk Türk imzası

Senegal’e 575 milyon avroluk Türk imzası
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Senegal’de açılan toplam yatırım değeri 575 milyon avro olan Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’nı 25 yıl boyunca Türklerin işleteceğini belirtti.

Senegal’e 575 milyon avroluk Türk imzası

KAFKAS HABER AJANSI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Senegal’de açılan toplam yatırım değeri 575 milyon avro olan Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’nı 25 yıl boyunca Türklerin işleteceğini belirterek, "Senegal ve bu coğrafyadaki ölçeğe göre 42 bin metrekare kapalı alanı olan bu terminalde toplamda 10 milyon yolcuya hizmet verecek olan bu havaalanı çok önemli." dedi.

Arslan, Senegal'in başkenti Dakar'da Limak ve Summa ortaklığı tarafından yapımı tamamlanan Baise Diagne Havalimanı'nın açılış töreni öncesi Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Senegal ve bu coğrafyadaki ölçeğe göre 42 bin metrekare kapalı alanı olan bu terminalde toplamda 10 milyon yolcuya hizmet verecek olan bu havaalanının çok önemli olduğunu kaydeden Arslan, "Burayı 25 yıl boyunca Türkler işletecek, 25 yıl boyunca Türk bayrağı dalgalanacak. Bayrak dalgalandırmanın, artık askeri olarak bir yerlere gidip bayrak asmanın ötesine geçtik. Ekonomik olarak bayrak dalgalandırmak çok önemli. Bu, ekonomik büyümenin de başka coğrafyalarda yayılabilmenizin de göstergesi." diye konuştu.

Arslan, havalimanı öncesi Limak Grubu'nun ortağı Summa'nın bin 500 kişilik kongre merkezi yaptığını, ardından otel yatırımının geldiğini

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.