KARS Düzenleme Tarihi : 26 Ekim 2020 14:32 Haber Girişi : 26 Ekim 2020 14:34

SERKA Desteğiyle Engelleri Aştılar

SERKA Desteğiyle Engelleri Aştılar
SERKA Desteğiyle Engelleri Aştılar KHA

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle açılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde istihdam edilen 20 engelli, karton bardak, ıslak mendil ve peçete üretmeye başladı. 
Serhat Kalkınma Ajansı, dezavantajlı gruplara yönelik önemli projeleri hayata geçiriyor. Ajans’ın Ağrı’da hayata geçirdiği proje kapsamında istihdam edilen 20 engelli karton bardak, ıslak mendil ve peçete üreterek bölge illerinin ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşıyor. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin (AİÇÜ) SOGEP programı kapsamında Ajans’a sunduğu yaklaşık 1 milyon 100 bin TL bütçeli Engelsiz Yaşam Merkezi projesi mali destek almaya hak kazanmıştı. Proje kapsamında üniversite yerleşkesinde Engelsiz Yaşam Merkezi kuruldu.  Kentte yaşayan 20 engelliye önce eğitimler verildi ardından üretime geçildi. 20 engelli proje kapsamında kurulan üretim atölyesinde karton bardak, ,ıslak mendil ve peçete üretmeye başladı. Engelsiz Yaşam Merkezi projesi ile engellilerin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmaları, meslek sahibi olmaları ve istihdama katılmaları sağlanıyor. SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, AİÇÜ Rektörü Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut’u ziyaret etti, daha sonra Karabulut’la birlikte Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdi. Proje koordinatöründen bilgi alan Taşdemir ve Karabulut, engellilerle bir süre sohbet ederek üretim atölyesindeki çalışmaları izledi. Bütçesinin yüzde 75’i Ajans tarafından karşılanan proje kapsamında SERKA ve AİÇÜ logolu basılan karton bardak, ıslak mendil ve peçeteler, kamu kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılıyor. Daha sonra üretilen ürünlerin bölge illerinde dağıtılarak kentin ekonomisine büyük katkı sunması hedefleniyor. 
Öte yandan proje kapsamında engelliler için yarı olimpik yüzme havuzunda engelli asansörü kuruldu. Asansörle havuza daha kolay girip yüzen engellilere yüzme eğitimleri veriliyor. Yüzme eğitim alan birçok engelli, ulusal ve uluslararası yüzme yarışlarında önemli dereceler alarak büyük başarı gösterdi. Yüzme havuzunu gezen Taşdemir ve Karabulut, yüzme eğitimi alan bir engelli ile bir süre sohbet etti, ardından üniversitenin yerleşkesini gezdi.