KADIN Haber Girişi : 13 Nisan 2018 12:11

Sıfır Atık Projesi

Sıfır Atık Projesi
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ “SIFIR ATIK” PROJESİ IĞDIR’DA UYGULAMAYA GEÇİRİLİYOR

Sıfır Atık Projesi

KAFKAS HABER AJANSI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ “SIFIR ATIK” PROJESİ IĞDIR’DA UYGULAMAYA GEÇİRİLİYOR

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “Sıfır Atık Projesi” başlatıldı.

Proje kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda, 30 Mart 2018 tarihinde, Iğdır Valisi Enver Ünlü başkanlığında, İlimizdeki Belediye Başkanları ve Kamu kurumlarının yetkili amirlerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Vali tarafından açılış konuşması yapılarak, projenin ülkemizin geleceği açısından ne kadar önemli olduğu, tüm kamu kurumlarında titizlikle uygulanmaya başlanmasının gerekliliği vurgulandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muhammed Bektaş ise, “Sıfır Atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir ve her geçen gün doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır.” şeklinde projenin hedefine yönelik açıklamalarda bulundu.

Sıfır Atık Projesinin tanıtımı, dünyadaki ve ülkemizdeki uygulamalar, yapılan çalışmalar, alınan sonuçlar, proje ile hedeflenenler, proje ile elde edilen kazançlar ve projenin uygulama esaslarına ilişkin Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürü Zehra ARAT tarafından sunum yapıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.