SPOR Haber Girişi : 27 Ocak 2021 23:31

Sıkı Bacaklara Sahip olmak İsteyenler İçin Evde Yapılabilecek 9 Egzersiz

Sıkı Bacaklara Sahip olmak İsteyenler İçin Evde Yapılabilecek 9 Egzersiz
Sıkı Bacaklara Sahip olmak İsteyenler İçin Evde Yapılabilecek 9 Egzersiz KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sıkı Bacaklara Sahip olmak İsteyenler İçin Evde Yapılabilecek 9 Egzersiz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Judo Antrenörü Yasin Yeliştepe’nin, “Sıkı Bacaklara Sahip olmak İsteyenler İçin Evde Yapılabilecek 9 Egzersiz” yazısı:

Özellikle evde kalmak durumunda olduğumuz bugünlerde Çoğu insan kilolarından şikayetçi olsa da sorun sadece kilo olmayabiliyor. Bazen ideal kilomuzda olsak da vücudumuzu beğenmiyoruz. Bu durumun sebebi ise şekillendirilmeye ihtiyacı olan sıkı vücutlara sahip olmayışımız olabiliyor. Eğer bacaklarınızdaki fazlalıklardan ya da bacaklarınızın sıkı durmayışından şikayetçiyseniz evde yapabileceğiniz bu egzersizlerle sıkılaşabilirsiniz.

Her zamanki gibi hatırlatmakta fayda var. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız varsa lütfen egzersizleri çok dikkatli yapın ya da yapmadan önce doktorunuza veya spor hocanıza danışın. Bazı egzersizler bilinçsiz ve dikkatsiz yapıldığında eklem rahatsızlıklarına sebep olabilir.

1. Sumo Squat

 

Ayak parmak uçlarınız yanlara bakacak şekilde bacaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla yana doğru açın. Ellerinizi başınızın yanında duracak şekilde koyun. Devamın ise normal squat gibi bacaklarınızın üst kısmı yere paralel olanan kadar kalçalarınızı hafif çıkararak dizlerinizi kırın ve doğrulun. Bu hareketi ara vermeden 20 kez tekrarlayabilirsiniz. Eğer zorlanıyorsanız 10 ile başlayıp her gün sayıyı arttırabilirsiniz. Bu hareket özellikle iç bacaklarınızın çalışmasını ve sıkılaşmasını sağlayacak.

2. Makas Hareketi

 

Matı düz bir zemine yerleştirin ve sırt üstü olacak şekilde uzanın. Ellerinizi yere bakacak şekilde kalçanızın altına yerleştirin. Belinizin düz ve karın kaslarınızın sıkı olması önemli. Sonrasında bacaklarınızı kaldırın ve kısa aralıklar makas gibi aşağı yukarı hareket ettirin. Hareketi yaparken ayaklarınız ya da bacaklarınız yere değmemeli. Ayrıca bacaklarınızın gergin ev ayaklarınızın ileriye doğru bakması hareketten alacağınız verimi arttıracaktır. Bu hareketi 20 tekrar şeklinde yapabilirsiniz.

3. Yan Tekme Hareketi

Ayakta bacaklarınızı omuz genişliğinde açın bir ayağınızı kaldırarak dizinizi 90 derece kırın. Kaldırdığınız ayağınızı diğer ayağınıza doğru hareket ettirin ve sonra ters yöne doğru dümdüz açın. Bu hareket denge gerektirdiği için ister elinizi belinize koyun ister kollarınızı iki yana açarak yapın. Bir bacak için 15 tekrar yapabilirsiniz.

4. Geriye Tekme Hareketi

Geriye tekme hareketi arka bacaklarınızı ve kalçanızı çalıştırmak için birebir. Egzersize başlarken ellerinizin ve dizlerinizin üzerinde durun. Belinizin düz bir konumda olması önemli. Bacağınızı geriye doğru olabildiğince uzatın ve tekrar dizleriniz üzerinde durduğunuz pozisyona dönün. Hareketi tekrarlarken dizinizin yere değmemesi gerekiyor. Bu hareketi 15 tekrar yapabilirsiniz. Dilerseniz bu hareketi uygularken mekik aleti kullanabilir, bacak kaslarınızı daha etkili bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

5. Yan Bacak Hareketi

Yere yan bir şekilde uzanın ve sağ dirseğinizden destek alın. Sol bacağınızı kaldırın ve indirin. Bu sırada sağ bacağınıza değmemesine ve dizinizi bükmemeğe dikkat edin. Bu hareketi 10 tekrardan oluşan 3 set halinde yapabilirsiniz. Daha etkili bir egzersiz için bu hareketi direnç lastiği(ipiyle) yapmanız da mümkün.

6. Squat

Ön ve arka bacaklarla birlikte kalçayı da çalıştıran en bilindik egzersizlerden biri squat. Bacaklarınızı kalça genişliğinde açarak dengenizi sağlamak için kollarınızı öne doğru kaldırın. Başınız dik ve sırtınız dümdüz olması önemli. Sırtınızın pozisyonu değişmeden bacaklarınız yere paralel olacak şekilde yere çömelmeli ve eski pozisyonunuza dönmelisiniz. Squatte önemli olan çömeldiğinizde dizlerinizin ayak ucu hizasını geçmemesi ve ağırlı topuklara vermeniz. Zor bir hareket olduğu için 10 tekrarla başlayıp zamanla arttırabilirsiniz.

7. Yerinde Hafif Koşu Hareketi

Sırtınız dik bir şekilde ayak durarak egzersize başlayın. İlk olarak sol dizinizi yukarı çekin ve sağ kolunuzu dik tutun aynı şeyi sağ diziniz ve sol kolunuz için tekrarlayın. Yerinizde ilerlemeden hafif koşu hareketleri yapılan çok kolay bir egzersiz. Önemli olan nokta ise dizlerinizi olabildiğince yukarı çekmeniz. Bu hareketi 1 dakika boyunca tekrarlayabilirsiniz.

8. Köprü Hareketi

 

Yere sırtüstü yatın. Dizlerinizi kırın ve ayak tabanlarınız üzerinde yükselin. Bu sırada ellerinizi ister yana doğru açın ister iç kısmı yere gelecek şekilde kalçanızın yanına koyun. Belinizi kontrollü bir şekilde indirip kaldırın. Bu hareketi yaparken kalça ve karın kaslarınızı olabildiğince sıkın. Bu hareket bacaklarla birlikte kalça ve karın kaslarınızı da yoğun bir şekilde çalıştırır. Dilerseniz bu hareketi uygularken pilates lastiği(ipi) kullanabilir, bacak ve kalça kaslarınızı daha etkili bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

9. Bacak Kaldırma Hareketi

 

Bu hareket özellik iç bacak bölgesini çalıştırmak isteyenler için oldukça kolay görünen ama zor bir hareket. Yan bir şekilde uzanın, elinizi başınıza koyarak destekleyin. Üstte kalan bacağınızı fotoğrafta olduğu gibi dizinizi kırarak yere koyu ve diğer bacağınızı yukarı kaldırıp aşağı indirin. Bu hareketi bacağınız yere değmeden tekrarlayın. Aynı adımları diğer bacağınız için de tekrarlayın. Bu hareketi 15 tekrar yapabilirsiniz.

Sağlıklı ve Sporlu günler diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.