SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 07 Aralık 2020 17:22 Haber Girişi : 07 Aralık 2020 17:23

SMA hastası Asel’in tedavisi için 2 ay vakit kaldı

SMA hastası Asel’in tedavisi için 2 ay vakit kaldı
SMA hastası Asel’in tedavisi için 2 ay vakit kaldı KAFKAS HABER AJANSI

SMA hastası Asel’in tedavisi için 2 ay vakit kaldı

KAFKAS HABER AJANSI 

Kardeşini 7 aylıkken SMA hastalığından kaybeden ve kendisi de SMA hastası olan Asel’in tedavisi hayata tutunması için önünde 2 aylık bir vakti var. Asel’in yurt dışındaki tedavisine gereken 2 milyon 132 bin Euro’nun toplanabilmesi için kampanya başlatıldı.

 Çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemine başvurarak, ikiz evlat sahibi olan Saadet ve Rıfat Dinç çifti zor günler geçiriyor. Dinç çifti, ikiz bebeklerinden Alya’yı 7 aylıkken SMA hastalığı sebebiyle kaybetti. Çiftin diğer çocuğu Asel de yine SMA ile mücadele ediyor. 2 yaşındaki Asel’in tedavisi yapılamazsa hayatını kaybedecek. Solunum cihazına bağlı yaşayan Asel’in yurt dışındaki tedavisi için 2 milyon 132 Euro gerekli.  Bu kapsamda CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, aileyi ziyaret ederek, Asel’in ilacı için gereken parayı toplamak adına başlatılan kampanyayı duyurdu.

“İLACIN, 2 MİLYON 132 BİN EURO MAALİYETİ VAR”

 Asel’in durumundan ve ilaç için gereken ücretten bahseden Milletvekili Yalım, “Ben ilk önce bu küçük yavrumuza, Asel’imize acil şifalar diliyorum. Tabi ki Allah’ımızdan acil şifalar diliyoruz ama tıbben de yapılması gereken bir işlem var. Şu anda kendisi 11 kilogram civarında 13 buçuk kiloya ulaşmadan bu işlemin müdahil olması gerekiyor. Annesinin ve babasının büyük araştırmalarından sonra Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte’de Bethesda Çocuk Hastanesi’nde yapılacak olan bir ilaçtan sonra ancak düzelme şansına sahip. Bu ilacı, bizi dinleyen tüm, özellikle de duyarlı olan vatandaşlarımızın desteğiyle, küçük ay parçasının dünyada geriye kalan zamanını sağlıklı bir şekilde geçirmesi için büyük bir adım olacak. Bizi dinleyen, ülke içerisinde ya da dışarısında olan tüm vatandaşlara hassasiyetle bu olayın üzerine gelmelerini, bir destek olmalarını istiyoruz. Bir kampanya başlatıldı. Biliyorsunuz, bir anne baba evladı için her şeyi yapar. Yaklaşık 2 milyon 132 bin Euro bir maliyeti var bu ilacın. Bu ilacı almak için bizi dinleyen tüm vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.

“2 AYLIK BİR SÜRE KALDI”

 Tedavi için bağışlanan ücretin öneminin olmadığını belirterek, Asel’in 2 ay vaktinin kaldığını ifade eden Yalım “İnanın Asel kızımıza büyük bir yardıma gerek yok, gönlünüzden ne koparsa, 1 TL de olsa, 5 TL de olsa 10 TL de olsa, 100 TL de olsa veya rakam hiç önemli değil. Ne aklınızdan ne gönlünüzden geçerse küçük bir destek. Önümüzde 2 aylık bir sürecimiz var. 2 ay içerisinde bu miktarı hep birlikte toparlayabilirsek, onları güle oynaya Budapeşte’ye Macaristan’a göndereceğiz ve en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde buraya, kendi memleketlerine annesinin kucağında getireceğiz. Bunun nasıl olabileceği, işte sizlerin hassas duygularıyla alakalı. Onun için bizi dinleyen tüm vatandaşlarımızdan, gönlünden ne koparsa 1 TL de olur, 5 TL de olur, 10 TL de olur, 100 TL de olur, rakam önemli değil, bu şu anda uyuyan kızımızın hayata geri dönebilmesi için önümüzde çok az bir süre kaldı, 2 aylık bir süre kaldı. Bu iki ay içerisinde sizlerin desteğiyle Asel kızımızı hayata geri çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

“1 YILDIR HAYATINI SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI OLARAK SÜRDÜRÜYOR”

 Kızının iyileşmesi için mücadele eden anne Saadet Dinç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verdiği ilaçların tedaviyi karşılamadığını, hastalığın seyrini durduğunu ve ilaçların sadece 4 doz olduğunun dile getirdi. Evladının 1 yıldır solunum cihazı ile hayatta kaldığını ifade eden anne Dinç, “Önümüzde iki aylık bir süre bulunuyor. 1 yıldır hayatını solunum cihazına bağlı olarak sürdürüyor. Asel 2 yaşında ama kendi yaşa grubunun yaptığı hiçbir şeyi yapamıyor, kendi kendine nefes alamıyor. Çok büyük bir para fakat daha önce bunu 12 aile başardı biz de başarabiliriz bizden yardımlarınızı esirgemeyin. Gittiğimiz her yere cihazlarla gitmek zorundayım. Kampanyamız daha çok yeni 'asele_nefes’ adıyla İnstagram hesabımız var buradan paylaşım yapabilirsiniz, ünlü isimleri etiketleyebilirsiniz. Bu hastalıktan ben diğer kızımı kaybettim aynı acıyı tekrar yaşamak istemiyorum” şeklinde konuştu.

 

TL IBAN TR 21 0006 4000 0013 7400 2470 00

ALICI Asel DİNÇ

Asele_nefes Asele_nefess

Euro IBAN TR23 0006 4000 0023  7400 1098 01

ALICI Asel DİNÇ

USD (Dolar) IBAN TR07 0006 4000 0023 7400 1097 98

ALICI Asel DİNÇ

(BA-BA-S)  MERKEZ (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.