KARS Haber Girişi : 18 Mart 2021 00:30

Subutay Kılıç’ın 18 Mart Mesajı

Subutay Kılıç’ın 18 Mart Mesajı
Subutay Kılıç’ın 18 Mart Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Subutay Kılıç’ın 18 Mart Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Fırıncılar ve Lokantacılar Oda Başkanı Subutay Kılıç’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Bugün, tarihimizin en zorlu günlerinde kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı sergilediği Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü kutlamanın haklı gurur ve onuru yaşıyoruz.

Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı Çanakkale Zaferi, yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin bekası için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın tüm imkânsızlıklar içinde verdiği ilahi bir mücadele gücüdür.

Bugün Anadolu coğrafyasında bağımsız olarak yaşıyor olmamızı, o gün tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diye haykıran etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen kahraman ecdadımıza borçluyuz.

Milli birlik ve beraberliğimizin güvencesi olarak bu milletin gönlünde sonsuza dek yaşayacak olan aziz şehitlerimiz bilsin ki; bizlere emanet ettikleri bu vatan topraklarına aynı şuurla sahip çıkağız. Bu cennet vatanın ebedi bekçisi olarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza hiç durmadan devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan Şairi Mehmet Akif’in kutlu askerlerimiz için ‘ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhid’i, Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi…’ dediği üzere; Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, bugün yurdun her köşesinde ve sınırlarımız ötesinde terörle mücadelede görevlerini ifa ederken şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.