KARS Haber Girişi : 17 Mart 2021 22:02

Sülhettin Günday’ın 18 Mart Mesajı

Sülhettin Günday’ın 18 Mart Mesajı
Sülhettin Günday’ın 18 Mart Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sülhettin Günday’ın 18 Mart Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kağızman Ziraat Odası Başkanı Sülhettin Günday, Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Günday mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Kurtuluş Savaşının ilk müjdecisi olan Çanakkale Zaferi tarihimizin sayfalarında hüzünlü bir zafer olarak yerini almış ama aynı zamanda bağımsızlık mücadelesi veren özgürlüklerine kavuşmak isteyen diğer milletler için de bir umut ışığı olmuştur.

Türk Milletinin içinde bulunduğu olumsuz şartlara ve imkânsızlıklara rağmen yurdun dört bir yanından cepheye koşan binlerce vatan evladının yüreklerindeki inanç ve azimle verdikleri onurlu mücadele sonucu kazanılan bu zafer, tüm dünyaya vatan sevgisinin karşısında yeryüzündeki hiçbir silahın etkili olamayacağını göstermiştir.

Yaklaşık iki yüz elli bin isimsiz kahramanımızın şehit olmasıyla sonuçlanan bu mücadelenin sonunda, hem Çanakkale Zaferi kazanılmış hem de Türk Ulusunun Anadolu topraklarında varlığı sağlanmıştır. Bugün 106. Yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde belirttiği gibi “Tarihe sığmayacak kadar büyüktür.” Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü ve sonsuza kadar varlığını sürdürebilmesi için canlarını feda eden, tarihe altın harflerle adlarını yazdıran şehitlerimiz, sonsuza kadar yüreklerimizdeki yerlerini koruyacaklardır. 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bize bu mukaddes vatanı emanet eden, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Yemen’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da vatanını canından üstün tutan her biri kahramanlık abidesi şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.