KARS Haber Girişi : 17 Mayıs 2020 23:03

Susuz Şelalesi Büyülüyor

Susuz Şelalesi Büyülüyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Susuz Şelalesi Büyülüyor
Susuz Şelalesi Büyülüyor Susuz Şelalesi Büyülüyor

Susuz Şelalesi Büyülüyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars - Ardahan karayolu üzerinde bulunan 75 metre yükseklikte su düşüşüne sahip Susuz Şelalesi, suların coşmasıyla bu yaz mevsiminde de görenleri büyülemeye başladı.

Şelalenin yanında bulunan vadi 24 farklı kuş türüne ve çeşitli yabani hayvanlara doğal yaşam alanı oluşturuyor. Şelale, bölgenin en yüksek su düşüşünü sağlamasıyla doğaseverlerin uğrak mekanı haline geliyor.

Susuz halkı arasında “Su uçan” olarak da adlandırılan şelalenin doğal yapısı da büyük dikkat çekiyor. Şelaleden düşen suların kayalarda oluşturduğu yosunlar, suların süzüldüğü siyah dev kaya parçalarıyla ayrı bir güzellik oluşturuyor.

Ziyarete gidenler buz gibi suya ayaklarını sokarak serinlemenin zevkini çıkarıyor. Etrafındaki yeşillik ve çiçeklerle birbirinden güzel fotoğraf kareleri yakalayan ziyaretçiler bu anı ölümsüzleştirmek için selfie çekmeyi de ihmal etmiyorlar.

Şelalenin izlenmesi için yapılan seyir terası ve mesire alanları koronavirüs önlemleri kapsamında piknik yapanların ziyaretine kapatıldığından bu yaz çevresinde şenlik yaşanmadı. Vatandaşlar koronavirüs tedbirlerinin normale döneceği günleri bekliyor.  

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.