KARS Haber Girişi : 02 Haziran 2020 22:00

Susuz Şelalesi’nin madenimsi taşları

Susuz Şelalesi’nin madenimsi taşları
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Susuz Şelalesi’nin madenimsi taşları
Susuz Şelalesi’nin madenimsi taşları Susuz Şelalesi’nin madenimsi taşları

Susuz Şelalesi’nin madenimsi taşları

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars - Ardahan karayolu üzerinde bulunan 75 metre yükseklikte su düşüşüne sahip Susuz Şelalesinin dere yatağındaki taşların madenimsi görüntüleri adeta büyülüyor.

Şelalenin yanında bulunan vadi 24 farklı kuş türüne ve çeşitli yabani hayvanlara doğal yaşam alanı oluşturuyor. Şelale, bölgenin en yüksek su düşüşünü sağlamasıyla biliniyor. “Su uçan” olarak da adlandırılan şelalenin doğal yapısı, suların kayalarda oluşturduğu yosunlar, suların süzüldüğü siyah dev kaya parçalarıyla ayrı bir güzellik oluşturuyor.

Şelale sularının aktığı dere yatağında ise birbirinden renkli ve ilginç dev kayalar dikkat çekiyor. Yeşilinden sarısına, siyahından kahverengisine kadar her renkten taşlar bulunuyor. Taşların üzerindeki şekillerde görülmeye değer görüntüler oluşturuyor. Bazı taşların yüzeyleri adeta hızarla kesilmişçesine bir şekil almış, üzerlerinde de haritayı andıran çizgiler bulunuyor.

Yaklaşık 400 metrelik alanda yüzlerce benzer kaya göze çarpıyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.